Арештовану яхту російського олігарха продадуть на аукціоні в США (+Відео)

Яхту конфіскували у Гібралтарі у березні 2022 року за борги.

Російську супер’яхту Axioma вартістю 75 млн доларів США продадуть на аукціоні. Яхту конфіскували у Гібралтарі у березні 2022 року за борги.

Про це повідомляє BBC.

Американський банк JP Morgan заявив, що власник Дмитро Пумп’янський не виплатив кредит у розмірі 20 мільйонів доларів США. І на вимогу фінустанови Axioma було заарештовано.

72,5-метрове судно виставлено на аукціон, який триватиме лише один день. У розпорядженні пасажирів судна басейн, джакузі, спа-салон, 3D-кінотеатр, гараж для водних мотоциклів та спорядження для підводного плавання, а також каюти для 20 членів екіпажу.

Axioma Пумп’янського стане першою розкішною яхтою, проданою після запровадження санкцій проти російських олігархів. Очікується, що гроші від продажу судна передадуть банку JP Morgan.

Яхта була побудована у 2013 році та спочатку називалася «Червона площа». Пумп’янський є власником та головою виробника сталевих труб ВАТ «ТМК», постачальника «Газпрому». Статки 58-річного олігарха оцінюються у 2,2 млрд доларів.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *