Байден заявив про завершення пандемії у США

Президент США Джо Байден заявив, що пандемія коронавірусу в Сполучених Штатах добігла кінця.

Про це американський лідер заявив в інтерв’ю телешоу 60 Minutes на телеканалі CBS. Він зазначив, що проблеми з COVID-19 ще залишаються і влада працює над цим.

«Пандемія закінчилася. У нас все ще є проблема з коронавірусом. Ми ще багато працюємо над цим… але пандемія закінчилася. Якщо ви помітили, ніхто не носить масок», — сказав Байден.

Пізніше співробітники Білого дому прокоментували слова Байдена про кінець пандемії, зазначивши, що ця заява не була запланована в рамках інтерв’ю телеканалу.

«Твердження Байдена про те, що пандемію закінчено, застигло зненацька кількох його співробітників, які відповідають за охорону здоров’я», — йдеться у публікації видання Politico.

«Вплив пандемії на психіку американського народу глибокий», — додав Байден. «Подумайте, як це все змінило, ставлення людей до себе, своїх сімей, до стану нації, до стану своїх громад. І тому там багато невизначеності, дуже багато невизначеності. І ще той факт, що ми втратили мільйон людей».

Раніше повідомлялося, що в США хочуть зробити платними вакцини та ліки проти COVID-19. Якщо це станеться, Америка стане першою країною, яка припинила практику безплатного вакцинування та лікування населення від коронавірусу», — повідомляє Fortune.

Інтерв’ю телешоу 60 Minutes на телеканалі CBS — це було перше інтерв’ю Байдена на посаді президента в програмі «60 хвилин», 55-й сезон програми стартував у неділю ввечері. Байден також торкнувся низки інших тем, включаючи інфляцію («Я говорю американському народу, що ми візьмемо під контроль інфляцію»), рейтинг схвалення та міжнародні гарячі точки, включаючи Україну та Тайвань.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Байден заявив про завершення пандемії у США

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *