Байден переглянув політику США щодо марихуани

Президент також помилував понад 6500 осіб, які раніше були засуджені за зберігання канабісу. Це ще не цілковита легалізація марихуани, а великий крок до неї.

Президент США Джо Байден у четвер, 6 жовтня помилував тисячі людей, які вчинили федеральні злочини за зберігання марихуани, та ініціював перегляд класифікації цього наркотику», — передає Reuters.

Байден заявив, що це рішення послабить такі побічні наслідки вироків для тисяч раніше судимих ​​людей, як відмова у працевлаштуванні, житлі чи у можливості здобути освіту.

Майже 40 штатів США легалізували вживання марихуани у тій чи іншій формі, але в деяких штатах та на федеральному рівні вона залишається повністю незаконною. Рекласифікація стане першим кроком до ширшої легалізації. Це рішення підтримує більшість американців.



Джо Байден таким чином виконує передвиборчу обіцянку

Занадто багато життів було перевернуто через наш невдалий підхід до марихуани. Настав час виправити ці помилки», — сказав Байден.

Високопосадовець адміністрації заявив, що помилування може торкнутися понад 6 500 осіб, раніше судимих ​​на федеральному рівні. Акції виробників та продавців канабісу зросли після заяв президента. Прихильники вітали цей крок та його вплив на расовий дисбаланс у системі правосуддя США.

Проте деякі республіканці розкритикували кроки президента. Вони заявили, що багато хто з тих, кого помилував Байден, раніше відмовилися від більш серйозних звинувачень і зізналися у зберіганні марихуани.

«Результати перегляду класифікації можуть мати широкі наслідки. Нині цей наркотик підпадає під ту ж класифікацію, що і героїн і ЛСД, і перебуває у вищій класифікації, ніж фентаніл та метамфетамін», — сказав президент США.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *