Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні обсягом $675 млн

8 вересня президент США Джо Байден схвалив новий пакет допомоги Україні у розмірі близько 675 мільйонів доларів. Він включає більше високоточних снарядів GMLRS для HIMARS, 105-міліметрові гаубиці, артилерійські боєприпаси, протирадіолокаційні ракети HARM, автомобілі Humvee, протитанкову зброю, стрілецьку зброю та інше.

Оголошення було зроблено на зустрічі з представниками союзників, присвяченій підтвердженню їхніх зобов’язань щодо військової підтримки України «у довгостроковій перспективі».

Відкриваючи зустріч високопосадовців союзних країн на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині, Остін Ллойд сказав, що Байден схвалив новий транш американської допомоги в середу, 7 вересня. За його словами, до цього пакету входять гаубиці, артилерійські боєприпаси, транспортні засоби Humvee («Хамві»), бронемашини швидкої допомоги, протитанкові системи та інші засоби.

За словами Остіна, «у війні Росії проти України настав важливий ключовий момент», оскільки українські сили розпочали контрнаступ на півдні країни.

«Зараз ми бачимо наочний успіх наших спільних зусиль на полі бою», — сказав він.

Президент України заявив про хороші новини з Харківської області, де, за його словами, українським силам вдалося відбити у російських військ кілька населених пунктів. Зеленський також заявив, що українська артилерія завдала успішних ударів по російських силах на півдні України.

Міністерство оборони Великобританії повідомило у четвер, 8 вересня, що українським військовим вдалося зруйнувати військовий понтонний міст у селі Дар’ївка на Херсонщині, який російські військові використали після пошкодження сусіднього мосту. Міністерство зазначило, що, завдаючи ударів по місцях переправ, українські військові послаблюють можливості РФ щодо розгортання військ та їхнього дооснащення.

«Переправа в Дар’ївці – один із головних маршрутів між північним та південним секторами російської військової присутності вздовж Дніпра. Систематичні високоточні удари України по вразливих переправах, ймовірно, і далі чинитимуть тиск на російські сили, тоді як вони намагаються стримувати українські атаки», – заявило військове відомство.

Завдяки наданій міжнародній допомозі з початку конфлікту у лютому США стали найбільшим союзником України.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *