Байден, який перехворів на коронавірус, заходився кашлем під час виступу в Білому домі

Американські журналісти стурбовані здоров’ям президента Джо Байдена. Глава Білого дому сильно кашляв під час церемонії підписання закону про підтримку виробників напівпровідників.

Про це передає CBS News.

Захід за участю представників президентської адміністрації, конгресменів, працівників ЗМІ та підприємців проходив на відкритому повітрі, у вівторок, 9 серпня. Журналісти вказали на «безперервний кашель» Байдена, зазначивши, що всього два дні тому йому дозволили перервати ізоляцію після перенесеного коронавірусу.


США інвестують мільярди у виробництво напівпровідників

Щодо підписаного Байденом закону, документ передбачає виділення понад 200 мільярдів доларів на збільшення в США внутрішнього виробництва напівпровідникових комп’ютерних чіпів та зниження залежності країни від закордонного виробництва компонентів, що лежать в основі широкого спектра сучасних технологічних пристроїв.

Президент США Джо Байден зазначив, що завдяки закону про підтримку виробників напівпровідників США зможуть «перемогти в економічному змаганні 21 століття».

Конгрес схвалив цей документ наприкінці липня. Експерти вважають, що ухвалення такого закону особливо важливе для Байдена на тлі проміжних виборів у листопаді. Законопроєкт має знизити залежність США від зовнішніх поставок та посилити позиції країни у конкурентній боротьбі з Китаєм.

Незадовго до підписання закону президентом країни американський виробник комп’ютерного обладнання Micron оголосив про намір вкласти 40 мільярдів доларів у виробництво напівпровідників у США. На підприємстві вказали, що збираються розпочати виробництво «у другій половині поточного десятиліття», проте не уточнили, де конкретно збудують заводи.

Зі свого боку Байден повідомив, що ще два американські підприємства — GlobalFoundries і Qualcomm — збираються спільно вкласти 4 мільярди доларів у виробництво напівпровідників у США, а не за кордоном.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *