Барак Обама отримав «Еммі» як видатний оповідач

Експрезидент США Барак Обама отримав телевізійну премію «Еммі» за роль оповідача у фільмі «Netflix Our Great National Parks» («Кращі національні парки світу»). У його доробці вже є 2 музичні премії «Ґреммі».

Список переможців опубліковано на сайті академії», — передає ресурс CBS news.

Тепер колишній лідер США опинився на півдорозі до набуття статусу ЕГОТ, який присвоюється людям, які отримали чотири нагороди — «Еммі», «Ґреммі», «Оскар» та «Тоні».

Обама став другим президентом, який отримав «Еммі». Першим президентом США, нагородженим цієї відзнаки, був Дуайт Ейзенхауер. Серед інших лідерів США, які здобули визнання у творчому середовищі, були Білл Клінтон (2 статуетки «Ґреммі») та Джиммі Картер (2 статуетки «Ґреммі»).

Раніше Барак Обама опублікував перелік книг для прочитання влітку.

До переліку увійшли як бестселери останніх років, так і твори літературних світил, що тільки сходять — лауреатів престижних літературних премій.

«Вночі вся кров чорна», Давид Діоп
Роман розповідає про долю сенегальського солдата, який бореться на боці Франції у Першій світовій війні. Опинившись вдалині від сім’ї та батьківщини, він поступово втрачає свідомість і озлобляється.

Твір приніс своєму творцю – французькому письменнику Давиду Діопу – Міжнародну Букерівську премію 2021 року.

«Країна великих чисел», Те-Пін Чен
У своїй дебютній збірці оповідань «Країна великих чисел» американська журналістка китайського походження Те-Пін Чен розповідає історії людей, які мешкають у Китаї. Її герої – політичні активісти, підприємці, геймери та люди, яким довелося випробувати на собі всю міць державної бюрократії.

«Імперія болю», Патрік Радден Кіф
Кіф пише про епідемію опіоїдної наркоманії в США та про те, яку роль у її формуванні відіграла сім’я Саклер, яка володіє фармацевтичною компанією Purdue Pharma, яка виробляє Оксиконтин. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США, щодня в країні понад сто людей помирають від передозування опіоїдами.

Обама також включив до переліку такі твори:

«Проєкт «Пронеси, Господи»», Енді Вейр
«Коли ми перестаємо розуміти світ», Бенжамін Лабатут
«Під білим небом: природа майбутнього», Елізабет Колберт
«Речі, які ми втратили у воді», Ерік Нгуєн
«Залишіть світ позаду», Румаан Алам
«Клара та Сонце», Кадзуо Ісігуро
«Насолода води», Натан Харріс
«Близькість», Кеті Кітамура


Публікація літнього списку літератури – традиція, яку Барак Обама дотримується ще з часів свого президентства.

«Ще коли ми були в Білому домі, я почав ділитися своїми літніми книжковими новинками — і з роками це стало невеликою традицією, і я з нетерпінням чекаю на можливість поділитися з усіма вами. Отже, без зайвих слів, ось кілька книг, які я нещодавно прочитав. Сподіваюся, вони вам сподобаються так само як і мені», – написав Обама.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *