«Війна буде довгою та жорстокою»: у Європі попередили, що Росія знову атакуватиме Київ

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес попередила, що РФ може знову атакувати будь-яку точку України, включно з її столицею Київ. Вона переконана: російсько-українська війна буде «довгою, дуже важкою та жорстокою».

З такими словами Роблес виступила перед журналістами під час свого візиту на авіабазу Хетафе в Мадриді», — повідомляє агентство новин Anadolu Agency.

«Розвідувальні служби всього світу попереджають, що атаки Кремля можуть повернутися до Києва чи будь-якої іншої частини України», — заявила міністр. Вона наголосила, що театр воєнних дій змінився, згадавши поточну ситуацію на сході України.

Роблес підтвердила, що російський уряд «безперечно використовуватиме природний газ як зброю війни» і закликала до солідарності та єдності суспільства в Іспанії та у всьому Європейському союзі.

«Це буде довга, важка та жорстока війна, схожа на війни XX століття, як Перша чи Друга світові війни. І майбутня зима буде важкою», — попередила політик.

Також глава іспанського Міністерства оборони наголосила, що Україна хоче закуповувати нові та сучасні танки не лише в Іспанії, а й у багатьох інших країнах. За її словами, Мадрид готовий навчати українських військових використанням Leopard 2A 4 і Leopard 2E — похідних від версії A6 німецького танка Leopard 2, які є на озброєнні іспанської армії.

Роблес пояснила, що навчання можуть відбуватися в Латвії, де Іспанія розмістила контингент чисельністю близько 450 військовослужбовців у рамках бойової групи посиленої передової присутності НАТО з танками Leopard 2E та іншою бронетехнікою, або в Іспанії, «або там, де це необхідно».

Наприкінці виступу міністр оборони подякувала іспанським льотчикам за участь в операціях з транспортування та повітряної евакуації хворих українських дітей до Іспанії.

Напередодні кореспондент американського видання Bloomberg Хав’єр Блас зазначив, що попри всі поточні індикатори Кремль перемагає в енергетичній битві. РФ досі отримує сотні мільйонів доларів від продажу нафти. І ці гроші йдуть на фінансування війни проти України. Блас також наголосив, що Москва має намір використовувати постачання газу як «енергетичну зброю».



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *