В Чикаго пройшов мітинг на згадку про  вбитих росіянами дітей в Україні (+ФОТО)

Демонстранти тримали у руках фотографії загиблих дітей та «закривавлені» іграшки.

У Чикаго українки з дітьми вийшли на акцію протесту із вимогою визнати РФ державою-терористом. Участь у демонстрації взяли 352 людини — саме стільки дітей на момент організації ходи вбили окупанти.

Станом на сьогодні кількість жертв зросла до 358.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Чикаго.

До заходу долучилися понад 300 людей. Вони принесли з собою українські прапори, фото з загиблими дітьми від рук окупантів, тримали у руках плакати із гаслами на підтримку України та засудженням російської агресії.

Основна мета акції — донести до американської спільноти правду про жахливі злочини РФ у війні проти України, про вбивства сотень дітей, знищення дитсадків, шкіл, лікарень та інших закладів в Україні. Люди пройшли центральною вулицею міста під звуки сирен та вибухи ракет.

Під час акції люди закликали визнати РФ державою-спонсором тероризму та надати Україні необхідну допомогу. Після перформансу, учасники рушили до Генконсульства України в Чикаго.

Нагадаємо, в середу, 28 липня Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію, в якій закликав Держдепартамент країни визнати Росію державою – спонсором тероризму.

Світлини: Генеральне консульство України в Чикаго

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *