Геноцид або фільтрація в Україні: росіяни ділять українців на три категорії

Представники Кремля заздалегідь готують фільтраційні списки українців і передають їх керівництву фільтраційних таборів на окупованих територіях України», — моторошні деталі встановила американська розвідка.

Про це повідомив у четвер, 8 заступник речника Держдепартаменту США Ведант Патель. Він назвав фільтраційну операцію критично важливою в політиці Кремля щодо анексії територій України.

– У США є інформація про те, що фільтраційні операції контролюють і координують представники адміністрації президента Росії. Щобільше, ми знаємо, що ці посадовці надають списки українців, яких слід направити на фільтрацію, а також отримують звіти про масштаби та хід цих операцій», – сказав Ведант Патель на пресконференції, під час якої представив нещодавно розсекречені документи розвідки США.

Патель додав, що Кремль вважає фільтрацію вирішальною для анексії завойованих земель в Україні. – «Фільтрація» – це дегуманне слово, яке описує масову кампанію геноциду українського народу, яку розпочав Кремль з ув’язнення, примусової депортації чи насильницької смерті тих громадян України, кого Москва вважає потенційною загрозою своєму контролю над Україною”, – підкреслив Держдеп США.

«Ми вимагаємо, щоб РФ негайно припинила свої операції з фільтрації та дозволила ООН, незалежним спостерігачам, гуманітарним і правозахисним організаціям отримати доступ до цих місць», — сказав Патель.


Російська фільтрація або так звана “денацифікація” в Україні

Окупанти поділяють українців на 3 групи

Офіс директора Національної розвідки США опублікував карту з 12 населеними пунктами Донбасу, де проводиться фільтрація. Також позначені місця на Далекому Сході, в Сибіру та на півночі європейської частини Росії, куди депортують українців. «Ймовірно є ще місця, які ми ще не виявили», — йдеться у звіті, який розсекретили США у середу, 7 вересня.

Переглянути карту можна за цим посиланням.

З документів дізнаємося, що окупанти під час фільтрації поділяють українців на 3 групи – залежно від оцінки їхньої «шкідливості» для російського контролю:

1. «Найнебезпечніші» – потрапляють у полон на сході України чи в Росії. Про їхню долю відомо небагато.
2. «Менш небезпечні» — засуджені до примусової депортації на терени РФ.
3. «Безпечні» — або отримують документи, що дозволяють залишитися в Україні, або їх депортують до Росії.


«Під час фільтрації російські інспектори перевіряють наявність у затриманих «націоналістичних» татуювань, фотографують їх і знімають відбитки пальців. Вони перевіряють, а іноді вилучають паспорти та документи, що посвідчують особу, обшукують їх мобільні телефони та збирають контакти», — йдеться в повідомленні.

«За нашими оцінками, люди, які проходять фільтрацію, утримуються в дуже поганих умовах. Свідки кажуть, що не вистачає їжі та засобів гігієни. Вони описують випадки жорстокого поводження: тортури, погрози за ознакою статі, переслідування, а іноді й страти», – пишуть агенти американської розвідки.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *