Голлівудському продюсеру Харві Вайнштейну загрожує до 140 років позбавлення волі

Колишній голлівудський продюсер Харві Вайнштейн знову постане перед судом. Прокуратура Лос-Анджелеса звинувачує його у 11 епізодах насильства. Харві Вайнштейн відомий як продюсер таких культових фільмів, як «Кримінальне чтиво», «Закоханий Шекспір» та «Король говорить». Лауреат премій «Оскар» та BAFTA за фільм «Закоханий Шекспір».

Черговий процес розпочався 10 жовтня у Лос-Анджелесі. Влітку 2022 року його перевезли до Лос-Анджелеса з в’язниці в Нью-Йорку, де він уже відбуває 23-річний термін за двома епізодами – за зґвалтування третього ступеня та сексуальний злочин першого ступеня.

«У Каліфорнії Вайнштейну пред’явлено 11 звинувачень, у тому числі в насильстві шляхом обмеження волі, зґвалтуванні та примусу до орального сексу», – повідомляє видання.

Згідно з матеріалами справи, ці злочини відбувалися з 2004 до 2013 року в готелях фешенебельного району Беверлі-Хіллз. Очікується, що судовий процес триватиме два місяці. У разі визнання Харві Вайнштейна винним за всіма пунктами звинувачення йому загрожує до 140 років позбавлення волі.

Сам колишній продюсер не визнає своєї провини.

Перші звинувачення на адресу Харві Вайнштейна пролунали у 2017 році, і започаткували рух #MeToo. Близько 90 жінок розповіли, як у різний час зазнали сексуальних домагань та насильства з його боку. Серед тих, хто заявив на Вайнштейна такі зірки кіно, як Ума Турман, Анджеліна Джолі, Сальма Хайєк, Гвінет Пелтроу.

У лютому 2020 року суд присяжних у Нью-Йорку визнав Вайнштейна винним за двома нещодавніми епізодами, і в березні того ж року його засудили до 23 років в’язниці. Вирок було винесено у кримінальному суді Манхеттена суддею Джеймсом Берком.

Адвокати Вайнштейна просили у судді мінімальний термін – п’ять років. Вони нагадали про благодійну діяльність підзахисного, а також загострили увагу на його стані здоров’я (на початку березня Вайнштейн переніс операцію зі стентування серця. – авт.), заявляючи, що тривалий термін його вб’є.

Через кілька годин після оголошення вироку Харві Вайнштейна госпіталізували через болі в грудях, повідомляє CNN із посиланням на його представника Юду Енгельмайєра. Колишнього продюсера відправили з в’язниці до шпиталю Bellevue на Манхеттені.

24 лютого суд присяжних визнав Вайнштейна винним у сексуальному насильстві. При цьому його виправдали за більш серйозним обвинуваченням – у хижацькому сексуальному насильстві, за яке загрожувало довічне ув’язнення.

Харві Вайнштейн – американський кінопродюсер, колишній член правління та співзасновник компанії Miramax Films, а також співвласник (разом зі своїм братом Бобом) компанії The Weinstein Company. Лауреат премій «Оскар» та BAFTA за фільм «Закоханий Шекспір».

Вайнштейн був одним із найвпливовіших продюсерів Голлівуду. Фільми, створені за його участі, неодноразово виборювали премію «Оскар» у різних номінаціях.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *