Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до України

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з неанонсованим візитом до Києва, де проведе ряд зустрічей з українськими посадовцями, в тому числі й з президентом України.

Держсекретар США разом з прославленим на весь світ псом Патроном вже відвідали з візитом одну із дитячих лікарень української столиці.

Згідно з даними ресурсу Associated Press мета візиту Блінкена полягає в обговоренні нового пакет американської допомоги Україні та ще 18 країнам, які можуть зіштовхнутися з російською агресією. З 2.7 мільярада доларів, виділених Конгресом, один мільярд пропонується віддати Україні, решту коштів можуть розділити між собою Албанія, Боснія, Болгарія, Хорватія, Чехія, Естонія, Грузія, Греція, Косово, Латвія, Литва, Молдова, Чорногорія, Північна Македонія, Польща, Румунія, Словаччина і Словенія.

Ці кошти йдуть як додаток до пакета тяжкого озброєння, боєприпасів і бронетехніки на суму 675 мільйонів доларів тільки для України, про який сьогодні міністр оборони Ллойд Остін заявив на конференції Контактної групи з питань оборони України «Рамштайн-5», що проходить зараз в Німеччині. Також очікується, що найближчим часом про додаткові пакети допомоги для України оголосять і країни ЄС.

Нагадаємо, що сьогоднішній візит Блінкена став третім від початку війни й п’ятим в ролі голови Держдепартаменту США. Поїздка Блінкена через шість місяців конфлікту має на меті показати, що США надалі «повністю віддані Україні»!


Світлина: https://twitter.com/secblinken

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *