Здоров’я Байдена все більше турбує американців

Як зазначають соціологи, стан Байдена, якому у листопаді виповниться 80 років, турбує пересічних американців. Президент США Джозеф Байден знову припустився помилки, яка змушує багатьох американців підозрювати у нього старечий маразм.

Виступаючи на урочистому прийомі Демпартії в Пенсільванії минулої п’ятниці, Байден розповів присутнім про те, як демократи перед минулими виборами роз’їжджали країною, рекламуючи обов’язкову медичну страховку — «Обамакер». Конгресмени-республіканці намагалися її скасувати, а демократи — захистити.

«Ми об’їздили з цією кампанією усі 54 штати», — повідомив Байден присутнім. Оскільки в США всього 50 штатів, і будь-який американець знає це твердо, республіканці почали глузувати з Байдена і дорікати йому за «сенільню деменцію».

«Джо Байден каже, що тепер у нас 54 штати. Якщо рахувати штатні стани заперечення реальності, розгубленості, помилки та руйнування, властиві його режиму, то в цьому твердженні щось є», — написала в «Твіттері» республіканська конгресменка Лорен Боберт.

«54 штати пояснюють 81 мільйон голосів», — зауважив у тій же соцмережі комік і кіноактор Роб Шнайдер, натякаючи на рекордний електоральний успіх Байдена, який багато хто пов’язує з ймовірними приписками та махінаціями під час поштового голосування.

Байден неодноразово допускав у виступах відверто «деменційні» застереження – напередодні виборів він повідомляв, що «балотується до Сенату», називав свою заступницю Камалу Харріс президентом США, плутав українців з іранцями, в інтерв’ю телеканалу NBC переплутав і назвав Афганістан спочатку Україною, а потім Іраком, коли пояснював, чому американські війська покинули країну через 20 років.

«У нас не було ні найменшої можливості об’єднати Україну… тобто, вибачте, Ірак… Афганістан! Цього домогтися було неможливо», – сказав Байден.

Зазначимо, це вже не перша обмовка президента США. Так, американський лідер переплутав ескалацію і вакцинацію. А в березні 2021 року Байдена підвела пам’ять, коли він виступав з промовою, присвяченою жінкам-військовослужбовцям в лавах американської армії. Зокрема, 79-річний американський лідер забув ім’я міністра оборони Ллойда Остіна і назву очолюваного ним відомства – Пентагону.

Як зазначають соціологи, стан Байдена, якому у листопаді виповниться 80 років, турбує пересічних американців. Згідно з опитуваннями, близько 64% ​​респондентів у США стурбовані його розумовими здібностями, на відміну від 59%, два місяці тому.

Основне зростання цього занепокоєння відбулося саме за рахунок демократичного електорату. Два місяці тому всього 39% прихильників Демпартії висловлювали подібне занепокоєння, зараз їхня частка зросла до 52%.

Широкий розголос отримав випадок на конференції у вересні, коли Байден зі сцени почав звати мертву конгресменку. «Джекі ти тут? Де Джекі?» — Запитав він у мікрофон у той час, як Джекі Валорскі на той час вже два місяці як загинула в ДТП і сам Байден нещодавно приносив співчуття її родичам.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *