З 2024 року Kia вироблятиме електромобілі в США

Це рішення стало реакцією південнокорейської компанії на новий закон підписаний американським президентом Джо Байденом.

З 2024 року автомобілебудівна компанія Kia Motors випускатиме електромобілі у США», — про це повідомляє південнокорейське видання Maeil Business Newspaper.

«Перший завод з виробництва електромобілів та акумуляторів у Джорджії, який Hyundai Motor Group будує в окрузі Байрон з інвестиціями в 5,54 млрд доларів, поставить EV6, першу повністю електричну модель Kia на базі власної платформи для електромобілів Hyundai E-GMP вже у першій половині 2024 року», – йдеться у повідомленні.

Модель EV6, яка стала хітом у США та Європі, зараз постачається з Кореї.

Рішення відкрити виробництво електромобілів у США стало реакцією південнокорейської компанії на новий закон, підписаний у серпні цього року американським президентом Джо Байденом. Закон про зниження інфляції передбачає, що Hyundai Motor та Kia Motors (входить до групи компаній Hyundai Motor) не можуть більше отримувати податкові пільги, оскільки вони не виробляють електромобілі у США. Тому Hyundai Motor Co. починає виробляти гібридні автомобілі у США вже з наступного місяця.

За перші шість місяців 2022 року моделі авто Kia і Hyundai стали електромобілями, що найбільше продаються в США після Tesla.

6 бюджетних електрокарів, які вигідно купити в Америці

До бюджетного сектора увійшли електромобілі зі США, вартість яких не перевищує позначки 15 000 дол.

Kia Soul EV (2015/2016 р.в.). Найдорожче авто в даному ціновому сегменті, але воно неодмінно підкорить своїм стильним виконанням та гарним запасом ходу, що досягає 160 км.

Ford Focus BEV (2014/2015). Це авто підійде справжнім шанувальникам американських електромобілів і варто сказати, що на вторинному ринку їх представлено не так багато, як хотілося б. Але від цього попит на автівку зовсім не падає.

Fiat 500x (2016/2017). Компактне, продуктивне авто, яке дедалі частіше з’являється на американських дорогах, завдяки зовнішній привабливості та помірній ціні.

Nissan Leaf (2012/2013). Цю модель можна по праву назвати улюбленцем автолюбителів. Завдяки своїм невеликим габаритам авто здатне проїхати на одному заряді близько 160 км.

Chevrolet Spark EV (2014/2015). Простий, але дуже ефектний автомобіль із гарним запасом ходу та комплектацією.

Smart Fortwo Electric Drive (2016/2017). Один із найдоступніших варіантів. Більшою мірою ними користуються жінки, адже авто дуже маленьке, просте в управлінні. Але заряд акумуляторної батареї при цьому не такий високий, як хотілося б. Його вистачить на 90 км, хоча для умов їзди містом і цього цілком достатньо.


Світлини з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “З 2024 року Kia вироблятиме електромобілі в США

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *