На початку 2022 року смертність внаслідок ДТП у США досягла максимуму за 20 років

Смертність внаслідок ДТП на міських дорогах вища, ніж на сільських.

Національне управління безпеки дорожнього руху оприлюднило свої попередні оцінки (13-сторінковий звіт) смертності на дорогах за перший квартал 2022 року.

За оцінками NHTSA, у першому кварталі 2022 року в ДТП загинуло 9560 людей. Це приблизно на 7% більше порівняно з 8935 загиблими у першому кварталі 2021 року. І це буде найбільша кількість жертв за перший квартал смертельних випадків з 2002 року.

Згідно з попередніми оцінками NHTSA, рівень смертності в першому кварталі 2022 року зріс до 1,27 смертельних випадків на 100 мільйонів миль пробігу в порівнянні з прогнозованим рівнем 1,25 смертельних випадків на 100 мільйонів миль в першому кварталі 2021 року. З 9500 смертей на дорогах, причиною яких була швидкість, 54 відс. трапилися на міських дорогах.

NHTSA почало аналізувати тенденції смертності за штатами для цих квартальних оцінок. У той час як смертність зросла по всій країні, 19 штатів і Пуерто-Рико фіксували зниження смертності внаслідок ДТП за цей період. NHTSA продовжуватиме відстежувати цифри в кожному штаті, щоб полегшити соціологам, лікарям та правозахисникам штатів простежити, чи є тенденція до зниження аварійності на дорогах та, чи заходи, які ці штати вживають сприяють цьому зниженню.

«Настав час для всіх держав подвоїти рівень безпеки дорожнього руху. Завдяки Двопартійному закону про інфраструктуру є більше ресурсів, ніж будь-коли, для досліджень, втручань, ефективного обміну повідомленнями та програмами, які можуть змінити смертоносну тенденцію та врятувати життя», — сказав д-р Стівен Кліфф, адміністратор NHTSA.

Зменшення кількості ДТП зі смертельними наслідками по всій країні є пріоритет для Міністерства транспорту США та всієї адміністрації Байдена-Гарріса. Двопартійний закон про інфраструктуру, також відомий як Закон про інвестиції в інфраструктуру та робочі місця, передбачає значні інвестиції в безпеку на дорогах.

У січні 2022 року міністр транспорту США Піт Буттігіг оголосив про Національну стратегію безпеки на дорогах, яка включає особливу увагу до зменшення смертності внаслідок ДТП. Довгостроковий план спрямований на порятунок життів, зосереджуючись на безпечніших дорогах та транспортних засобах, безпечніших швидкостях і допомозі після ДТП.

У рамках національної стратегії безпеки на дорогах Міністерства транспорту США, спрямованої на запобігання смертності внаслідок дорожнього руху, минулого місяця NHTSA розпочала просвітницьку кампанію для звернення до однієї з найнебезпечніших форм водіння в Америці – перевищення швидкості.

Кампанія NHTSA Speeding Wrecks Lives спрямована на те, щоб змінити загальне ставлення до перевищення швидкості та нагадати водіям про смертельні наслідки. На додаток до освітніх кампаній, регіональні офіси NHTSA тісно співпрацюють зі штатами, щоб допомогти їм у спрямуванні грантових коштів NHTSA на боротьбу з перевищенням швидкості та водіння в нетверезому стані, захист уразливих учасників дорожнього руху та залучення груп населення за допомогою в спектр програм і заходів протидії ДТП.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *