Оркестр Львівської філармонії вирушає в гастролі до Сполучених Штатів

Концерти відбудуться в межах масштабного мистецького проєкту «Бачити та чути Україну / See & hear Ukraine».

«Бачити та чути Україну /  See & hear Ukraine» — такою є назва масштабного мистецького проєкту, який презентувала Львівська національна філармонія ім. М.Скорика у співпраці із Благодійним фондом Козицького в межах проєкту «Ми і світ/ WE & WORLD»,  велике концертне турне до Сполучених Штатів Америки заплановано на свята, протягом січня/лютого. 

«Упродовж гастрольного туру у США, публіці буде представлено не лише найкращі зразки музичного мистецтва, а й українське образотворче мистецтво відомих українських художників»,зазначають організатори.

Натомість композиції, що увійдуть у програму десятків виступів у різних штатах Америки вже на початку 2023 року (зокрема, у планах виступи у Карнегі-холі у Нью-Йорку, а також у Чикаго, Маямі та інших знаних американських містах), Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії спочатку презентує рідній львівській публіці.

У четвер, 27 жовтня, о 18:00 разом зі скрипалькою Лідією Футорською оркестр презентував «Трагічну увертюру» Йоганнеса Брамса, Перший скрипковий концерт Макса Бруха та Другу симфонію Яна Сібеліуса.

У п’ятницю, 28 жовтня, о 18:00 спільно зі знаним львівським піаністом Мирославом Драганом оркестр презентує такі твори: Людвіг ван Бетховен. Увертюра «Творіння Прометея», Концерт для фортепіано з оркестром «Імператор» та Антонін Дворжак. Симфонія №6 ре мажор.

Крім того, гості зможуть побачити виставку з історичних, архівних матеріалів: фото, афіш, відгуків, рецензій за весь період становлення Академічного симфонічного оркестру та загалом Львівської національної філармонії.

До слова, 27 вересня Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії розпочав свій ювілейний 120 сезон.


Проєкт «Ми і світ / WE & WORLD» заснований, аби підтримувати українських митців, популяризувати українське мистецтво закордоном та підтримувати українців, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. За два місяці існування ініціативи було організовано 5 благодійних виставок-аукціонів у Берліні (03.06.22), Відні (05.06.22), Парижі (28.06.22), Римі (19.07.22) та Львові.

Світлина з відкритих джерел 

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *