Повернення людей на Місяць: пряма трансляція першої місії

NASA планує запустити космічний корабель на орбіту Місяця в понеділок, 29 серпня. Мета місії Artemis І – повернути американських астронавтів на Місяць та збудувати першу колонію на його поверхні.

Місія NASA Artemis I до орбіти Місяця стартує 29 серпня із космічного центру Кеннеді у Флориді», — повідомляє Space.com. Капсула Orion буде встановлена ​​на ракеті Space Launch System (SLS).

29 серпня не є остаточною датою – команда Artemis І має виконати перед стартом низку перевірок та інші процедури. Вікно запуску заплановане до 5 вересня.

Дивитися пряму трансляцію запуску ракети «Артеміди-1» на орбіту місяця з мису Канаверал у понеділок, 29 серпня, о 7:33 ранку за часом Вашингтона в режимі онлайн можна ТУТ.

Artemis І стане першою місією в програмі NASA з дослідження Місяця, метою якої є постійна присутність людини на Місяці до кінця 2020-х років.

NASA готується до Artemis І вже кілька місяців. Агентство розгорнуло SLS-Orion на стартовому комплексі 39B у Космічному центрі Кеннеді (KSC) у Флориді у середині березня. Через технічні проблеми комплекс вирушив назад у будівлю складання транспортних засобів для проведення ремонту.

Під час місії капсула “Оріон” облетить Місяць, а за 42 дні повернеться на Землю для падіння в океан

Ракета заввишки 98 метрів нестиме порожню капсулу Orion. Після здійснення безпілотного випробувального польоту навколо Місяця, Orion повинен повернутися на Землю та приземлитися з парашутом в океан. Згодом NASA планує використовувати її для доставки астронавтів на Місяць», — пише Reuters.

У разі успіху Artemis I прокладе шлях для першої місії SLS-Orion з екіпажем – польоту навколо Місяця «туди й назад» під назвою Artemis II – вже у 2024 році, за яким через рік чи більше послідує політ Artemis III, в рамках якого і повинна буде відбутися посадка модуля, що спускається з астронавтами на Місяць.

Програма NASA «Артеміда», названа на честь богині, яка в давньогрецькій міфології була сестрою-близнюком Аполлона, призначена для повернення астронавтів на Місяць вже у 2025 році та створення там колонії як сходинки для ще більш амбітних майбутніх подорожей на Марс.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *