Помер американський репер Coolio

Американський хіп-хоп-музикант і лауреат Grammy Артіс Леон Айві-молодший, відоміший під псевдонімом Куліо (Coolio), помер 28 вересня 2022 року у віці 59 років.

Він прославився в середині 90-х завдяки реп-пісні Gangsta’s Paradise до фільму «Небезпечні уми» з Мішель Пфайффер у головній ролі. Трек вийшов на перше місце у хіт-парадах у 13 країнах і був проданий тиражем понад 6 мільйонів копій у всьому світі.

Давній менеджер репера Джарел Поузі та теперішній менеджер у Trinity Artists International Шейла Фінеган підтвердили цю новину Variety. За даними ЗМІ, артист помер близько 17:00 у будинку друга у Лос-Анджелесі.

Офіційну причину смерті Куліо поки не встановлено, але таблоїд TMZ повідомляє, що музикант помер імовірно від серцевого нападу. Нібито перебуваючи в гостях у друга, артист відійшов у вбиральню і не повернувся, а після того, коли Куліо не відгукувався на поклик, друг знайшов репера без ознак життя на підлозі та викликав медиків. Повідомляється, що швидка констатувала смерть на місці. У правоохоронних органах журналістам розповіли, що у крові репера не було зафіксовано наркотичних речовин.

Мішель Пфайффер прокоментувала смерть піонера реп-музики на своїй сторінці в Інстаграм:

«Вбита горем, дізнавшись про кончину обдарованого творця Куліо. Занадто коротке життя. Як деякі з вас, можливо, знають, мені пощастило працювати з ним над «Небезпечними думками» в 1995 році. Він отримав премію «Ґреммі» за свою блискучу пісню, яка стала саундтреком. Я думаю, саме хіт сприяв тому, що наш фільм мав такий успіх. Співчуття його сім’ї. Спочивай з миром, Артіс Леон Айві-мл.».

У Куліо залишилося 6-ро дітей. З дружиною Хосефою Салінас він розлучився ще 2000 року, проживши у шлюбі лише 4 роки. Репер активно гастролював до самої смерті та продовжував спільний тур з іншими зірками 1990-х. Ще 18 вересня Куліо виступав на Riot Fest 2022 у Чикаго, а п’ять днів тому він поділився постом в «Інстаграмі» про концерт у Техасі.

Артіс Леон Айві-молодший народився 1 серпня 1963 року в Пенсільванії, а пізніше переїхав до штату Каліфорнія. У 1994 році Куліо підписав контракт із Tommy Boy Records і випустив свій дебютний альбом It Takes a Thief. За свою музичну кар’єру він записав 8 студійних альбомів, останній із яких вийшов у 2015 році.

Окрім музики артист працював у ролі телеведучого, захоплювався також кіномистецтвом та приготуванням страв, тому знявся у десятках фільмів, кількох кулінарних телешоу та публікував книги про їжу. Куліо працював над такими проєктами як «Сабріна — маленька відьма», «Бетмен і Робін», «Няня», «Зачаровані», «Гравіті Фолз», «Футурама» та інші. Згідно з його сторінкою на IMDb, у Куліо зараз у роботі було три кінопроєкти. Останній виступ репера відбувся на фестивалі Riot Fest 18 вересня поточного року.

Смерть Куліо вже 5 по рахунку смерть серед американських реперів. Цього року трагічно загинули Ракім Аллен, Drakeo the Ruler, Kangol Kid (Шон Шіллер Фек’єр), Young Dolph. 


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Помер американський репер Coolio

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *