«Російський» район Брайтон-Біч у Нью-Йорку перейменують на Український шлях

Брайтон-Біч-Авеню та Коні-Айленд-Авеню у Нью-Йорку перейменують на Ukrainian Way (Український Шлях).

Відповідне рішення ухвалила міська рада Нью-Йорка 14 липня. Про це написав постійний представник України в ООН Сергій Кислиця у соціальній мережі Twitter.

Крім того, міська рада Нью-Йорка погодила перейменування Вудсайд-авеню між 76-ю та 79-ю вулицями у Квінсі — на Маленький Таїланд, оскільки цей район відомий у всьому місті великою кількістю тайських ресторанів.

«Малий бізнес, який там знаходиться, і заходи, які там проводяться, справді відображають красу та енергію нашої тайської спільноти не лише у Джексон Гайтс та Елмгерсті, а й у всьому Квінсі та по всьому місту», — зазначили в мерії Нью-Йорка. Загалом законопроєкт торкнувся 78 вулиць та громадських місць по всьому місту. Він буде відправлений меру Еріку Адамсу для остаточного затвердження.

Район Брайтон-Біч на півдні Брукліну відомий з середини 1970-х років як місце проживання емігрантів із СРСР, в основному з України та Росії. У районі розміщується найбільша російськомовна інфраструктура Нью-Йорка – заклади, радіостанції, магазини, газети, школи та багато іншого, а неофіційне місце також називають «Маленькою Одесою».

https://www.youtube.com/watch?v=pW7sMkNa3sU&ab_channel=%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%9C%D0 %B8%D1%80%D0%B0


Зазначимо, раніше в Нью-Джерсі з’явилася вулиця, названа на честь Тараса Шевченка.

Раніше мер Нью-Йорка Ерік Адамс взяв участь у церемонії підняття прапорів США та України на Манхеттені, жовто-блакитний стяг майорітиме на Манхеттені до перемоги України у цій жорстокій війні, розв’язаній РФ.

Фото з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “«Російський» район Брайтон-Біч у Нью-Йорку перейменують на Український шлях

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *