Суд США тимчасово заблокував план Байдена щодо списання студентських кредитів

Апеляційний суд США тимчасово заблокував план президента Джо Байдена зі списання мільярдів доларів студентських боргів.

Про це повідомляє Daily Mail.

За інформацією видання, 8-й окружний апеляційний суд США тимчасово призупинив дію програми щодо списання будь-яких студентських боргів за програмою, поки суд не ухвалить рішення на прохання штатів про довгострокову судову заборону.

Апеляційний суд у Сент-Луїсі також розпорядився про прискорений графік проведення брифінгів з цього питання. Окружний суддя США Генрі Автрі в Сент-Луїсі ухвалив, що хоча шість штатів, очолюваних республіканцями, висунули «важливі та значні проблеми проти плану полегшення боргового тягаря», він відхилив їх позов на тій підставі, що вони не мають необхідної юридичної сили для ведення справи.

Небраска, Міссурі, Арканзас, Айова, Канзас та Південна Кароліна заявили, що план Байдена порушує повноваження Конгресу та ставить під загрозу майбутні податкові надходження штатів та гроші, зароблені державними організаціями, які інвестують у студентські кредити або обслуговують їх. Бюджетне управління Конгресу підрахувало, що списання боргів коштуватиме уряду приблизно 400 мільярдів доларів.

Прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що тимчасове розпорядження не перешкоджає позичальникам подавати заяви на списання студентських боргів і не забороняє адміністрації Байдена розглядати заяви та готувати їх до передачі кредитним організаціям.

«Ми закликаємо позичальників, які мають право на отримання кредиту, приєднатися до майже 22 мільйонів американців, інформацію про яких вже має міністерство освіти. Важливо зазначити, що ухвала не скасовує рішення суду першої інстанції про припинення справи. Воно просто запобігає списанню боргу доти, доки апеляційний суд не ухвалить рішення», — сказала Жан-П’єр.

Генеральний прокурор штату Небраска Дуг Петерсон, республіканець, який очолює судовий процес, схвально відреагував на тимчасове відстрочення.

«Дуже важливо, щоб юридичні питання, пов’язані з президентською владою, були проаналізовані судом, перш ніж перекладати понад 400 мільярдів доларів боргу на американських платників податків», — сказав він.

Нагадаємо, наприкінці серпня Байден вирішив списати заборгованість зі студентських кредитів для мільйонів американців. Очікувалося, що американський лідер анулює федеральні студентські позички на суму до 10 000 доларів для мільйонів американців, чий дохід нижчий за 125 000 доларів на рік. Тимчасову паузу у видачі студентських кредитів, вперше введену в березні 2020 року, також буде продовжено востаннє до 31 грудня цього року.

Скорочення федерального боргу на 10 000 для кожного студента становитиме 321 мільярд доларів федеральних студентських кредитів та ліквідує весь баланс для 11,8 мільйона позичальників, — показало дослідження Федерального резерву Нью-Йорка.

За оцінками експертів, американські споживачі мають великий борг за студентськими кредитами у розмірі 1,75 трильйона доларів, більша частина якого належить федеральному уряду, через те, що навчання у приватних та державних університетах США коштує значно більше, ніж у більшості інших країн.

Раніше міністерство освіти США списало борги за студентськими кредитами для 40 000 осіб і надало кредити ще для 3,6 мільйона боржників.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *