США виділять ще один пакет військової допомоги Києву на $1,1 млрд

Сполучені Штати вже найближчим часом планують виділити Україні черговий пакет військової допомоги на суму $1,1 млрд.

Про це повідомляє 28 вересня агентство Reuters, посилаючись на інформовані джерела серед офіційних осіб у Вашингтоні. Видання зазначає, що це є відповіддю США на фіктивні референдуми в Україні проведені РФ з метою анексії.

Також вказується на те, що кошти буде виділено Конгресом із фонду ініціативи сприяння безпеці України (USAI), що дозволить адміністрації Джо Байдена закуповувати зброю безпосередньо у воєнних підприємств, а не виділяти її з чинних запасів зброї у США.

За даними ряду американських виданнь, пакет військової допомоги включатиме 18 РСЗВ HIMARS та снаряди до них, а також бронетехніку, супутні боєприпаси, різні типи систем протидії безпілотникам та радарні системи. Крім того, сюди ж входить постачання запчастин, навчання та технічна підтримка (150 броньованих багатоцільових колісних машин високої мобільності (HMMWV); 150 тактичних автомобілів для буксирування зброї; 40 вантажівок та 80 причепів для транспортування важкої техніки.).

Якщо поставки нових HIMARS будуть терміновими, то реалізація решти допомоги займе більше часу. Пентагон тільки-но сформував замовлення на виробництво 150 тягачів для гаубиць M777, великовантажних автомобілів та засобів для боротьби з безпілотниками «Герань-2», випущеними в Ірані.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *