США збільшать видачу тимчасових робочих віз

США цього фінансового року видадуть майже вдвічі більше тимчасових робочих віз.

Про це пише Bloomberg із посиланням на заяву американського Міністерства внутрішньої безпеки. Йдеться про візи типу H-2B для працівників несільськогосподарських галузей, включаючи сферу гостинності, озеленення територій та виробництво морепродуктів», — передає Bloomberg Law.

Згідно з заявою, США до кінця року видадуть ще 64 716 віз H-2B на додаток до 66 000 віз, які видаються щороку. Міністерство пояснило, що «діє оперативно, щоб задовольнити потреби роботодавців у додаткових сезонних працівниках».

У відомстві зазначили, що 20 000 віз нададуть працівникам із країн Центральної Америки — Гондурасу, Сальвадору, Гватемалі та Гаїті.

«У період рекордного зростання зайнятості цей розподіл на початку фінансового року гарантує, що підприємства зможуть планувати свої потреби в робочій силі в піковий сезон», — заявив міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас. Він додав, що його відомство та Мінпраці посилять захист працівників, щоб «недобросовісні роботодавці» не створювали для них небезпечних умов праці та не платили їм низьку заробітну плату.

У квітні джерела Bloomberg повідомляли, що США обговорюють можливість спростити отримання віз для високоосвічених фахівців із Росії. Одна з пропозицій не вимагати працевлаштування в США для отримання робочої візи. Таким чином США хочуть послабити російські високотехнологічні ресурси та зміцнити свою економіку та нацбезпеку.

У серпні американський Держдепартамент повідомив, що, попри війну, що триває в Україні, не має наміру вводити заборону на видачу віз на в’їзд до країни росіянам. «Щодо питання про якусь заборону на видачу віз: ми ясно дали зрозуміти, що хочемо, щоб наші дії не завдавали шкоди та не мали значного впливу на російський народ, не з ним у нас розбіжності», — заявив керівник пресслужби Держдепу Ведант Патель.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *