США розкрили розташування атомного підводного ракетоносця «Західна Вірджинія», здатного завдавати ядерні удари

Судно знаходиться у міжнародних водах Аравійського моря (біля Саудівської Аравії та Ірану). Воно є однією зі складових ядерної тріади США та ключовим стратегічним засобом стримування.

Про це повідомляє видання NBCnews.

Стратегічний атомний підводний човен «Вест Вірджинія» класу «Огайо», озброєний балістичними ракетами «Трайдент-2» (D5), кожен з яких може нести до 14 ядерних боєголовок. Центральне командування Збройних сил США поширило відомості про візит на човен свого командувача – генерала Майкла Курили – та голови Центрального командування 5-го флоту ВМС США Бреда Купера.

Подейкують, що розкриття його місця розташування – сигнал для Росії, яка загрожує ядерною війною, та Ірану, який постачає їй зброю (в тому числі безпілотники «Шахеди-136») для війни в Україні. Точне місце розташування човна не розкривалося, проте його сплив для прийняття делегації «представляє невід’ємні ризики» для збору розвідданих.

«Вест Вірджинія» введена в дію у жовтні 1990 року.

Стратегічні атомні підводні човни третього покоління класу «Огайо» досягають у довжину 170 метрів, ширина – 12,8 метра, водотоннажність – 18 750 тонн. Під водою вони розвивають швидкість до 25 вузлів. Екіпаж – близько 160 офіцерів та матросів. Ці субмарини становлять основу стратегічних наступальних сил США та постійно залучені у бойовому патрулюванні.

Субмарини типу «Огайо» здатні нести на борту 24 міжконтинентальні балістичні ракети «Трайдент-2» із дальністю поразки до 11 300 км. Крім того, підводний човен оснащений чотирма 533-мм торпедними апаратами.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *