США щомісяця виділяють Україні $1,5 млрд для підтримки бюджету

Президент України заявив, що США щомісяця виділяють $1,5 млрд на підтримку українського бюджету.

Про це сказав він інтерв’ю CBS.

«На сьогодні Сполучені Штати щомісяця виділяють нам $1,5 млрд для підтримки нашого бюджету», — сказав президент України в інтерв’ю CBS.

При цьому, за словами Зеленського, військової допомоги ще недостатньо. «Ми отримали NASAMS (зенітні ракетні комплекси – прим.). Це системи протиповітряної оборони. Але, повірте мені, цього навіть недостатньо», — сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо ставлення Києва до «референдуму» у «ДНР», «ЛНР», Херсонської та Запорізької областей, Зеленський заявив, що після їх проведення переговори з Москвою стануть неможливими. «Російський уряд може офіційно оголосити, що референдум завершено, і буде оголошено його результати. Це унеможливить у будь-якому разі продовження будь-яких переговорів з президентом РФ», — стверджував Зеленський.

США пообіцяли сприяти постачанню Україні радянських танків з країн НАТО

Сполучені Штати продовжать сприяти постачанню танків радянського виробництва з країн НАТО до України. Про це заявили у Білому домі.

Напередодні видання Military Watch писало, що Україна отримає словенські танки M-55S, які були збудовані на базі радянських Т-55А, оскільки НАТО володіє ще запасом танків Т-72. Зазначалося, що про передачу Києву цього виду танків домовилися Словенія та ФРН. Словенія, своєю чергою, як компенсацію отримає німецькі транспортери та вантажні машини.

При цьому, як писала газета The New York Times із посиланням на представника оборонної сфери США, Вашингтон розглядає постачання Києву танків, не лише спроєктованих СРСР, а й сучасних. У матеріалі вказувалося, що військова допомога США Україні стосується і переведення військових ЗСУ зі зброї періоду СРСР на озброєння, які використовують країни НАТО. За словами джерела видання, бронетехніка важлива для ЗСУ, у майбутньому її командування «може вирішити, чи йому потрібний перехід на сучасні моделі, сумісні зі стандартами НАТО».

США попередили РФ про катастрофічні наслідки застосування ядерної зброї

Влада США «на дуже високому рівні» заявила Кремлю, що застосування РФ ядерної зброї матимуть катастрофічні наслідки, Вашингтон дасть рішучу відповідь. З таким твердженням помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван виступив в інтерв’ю телекомпанії CBS.

«Ми серйозно це сприймаємо, не вперше президент [Росії Володимир] Путін виступає з ядерними загрозами під час цього конфлікту. <…> Це не стримає нас зараз [у наданні військової допомоги Україні], — сказав Салліван. — Ми безпосередньо приватно зв’язувалися з російською стороною на дуже високих рівнях про те, що для Росії будуть катастрофічні наслідки, якщо Росія застосує ядерну зброю в Україні». «Ми зберігаємо [конфіденційність] цих розмов з російською стороною, але вони розуміють, з чим зіткнуться, якщо продовжать рухатися цим темним шляхом», — стверджував помічник Байдена.

«Ми також ясно заявляли публічно, що США рішуче дадуть відповідь, якщо Росія застосує ядерну зброю, а також те, що ми продовжимо підтримувати Україну в її зусиллях із захисту своєї країни та демократії», — додав Салліван.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *