Тайвань вироблятиме «чіпи демократії» спільно з США, Китай проти

Глава адміністрації Тайваню Цай Інвень заявила, що Тайвань розраховує на виробництво «чіпів демократії» разом зі Сполученими Штатами.

Про це повідомляє Reuters.

Про це Цай Інвень заявила в президентському офісі в Тайбеї на зустрічі з губернатором американського штату Аризона Дугу Дьюсі, який став останнім у низці візитів високопосадовців із цієї країни.

«Перед обличчям авторитарного експансіонізму та викликів постпандемічної епохи Тайвань прагне зміцнювати співпрацю зі США в напівпровідниковій та інших високотехнологічних галузях. Це допоможе створити більш безпечні та стійкіші ланцюжки поставок. Ми сподіваємося на спільне виробництво чіпів демократії для захисту інтересів наших демократичних партнерів та створення більшого «, — сказала Цай.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd (TSMC) 2330.TWTSM.N, основний постачальник Apple Inc. AAPL.O і найбільший у світі контрактний виробник мікросхем, будує в Аризоні завод вартістю 12 мільярдів доларів.

Дьюсі сказав, що партнерство США з Тайванем є «найбільшим» у напівпровідниковій промисловості.

«Спадкові інвестиції TSMC підвищили потенціал того, що можливо між Аризоною та Тайванем. Аризона стоїть на боці Тайваню, і ми з нетерпінням чекаємо на розвиток багатьох можливостей», — сказав Дьюсі.

Аризона також є місцем підготовки тайванських пілотів F-16 на базі ВПС Люк, про що згадала Цай.

«Тайвань та США продовжуватимуть зміцнювати наш важливий союз для збереження миру та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні», — сказала вона.

Нагадаємо, загострення ситуації навколо Тайваню сталося через візит на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на початку серпня. Після цього Китай провів найбільші в історії військові навчання навколо Тайваню. Крім того, КНР заморозила ключові канали комунікації з Вашингтоном, де проводився військовий діалог на високому рівні.

NYT: США ввели обмеження на продаж чіпів до Росії та Китаю


Заручившись підтримкою Тайваню США ввели обмеження на продаж окремих високотехнологічних комп’ютерних чіпів до Росії та Китаю», — повідомляє The New York Times.

Згідно з повідомленням преси, нові обмеження стосуються висококласних моделей чіпів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями з Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices. За даними видання, останні десятиліття ці технології застосовувалися в найпотужніших суперкомп’ютерах, які використовували вчені та інтернет-компанії.

Тепер США вимагають експортних ліцензій для продажу таких товарів, оскільки вони можуть бути використані або перенаправлені для військових цілей в Китай або Росію», — уточнили в The New York Times.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *