Тисячі жителів штату Міссісіпі залишилися без питної води

В американському штаті Міссісіпі оголосили надзвичайний стан через збої в роботі водопровідної станції.

Про це повідомляє CNN.

Внаслідок повені близько 180 000 жителів залишилися без питної води.

За словами місцевої влади, проблема спричинена ускладненнями через нещодавню повінь та розлив води в Перлинній річці. Щонайменше 100 будівель у районі Джексона повністю затопило.

Агентство з надзвичайних ситуацій штату Міссісіпі організувало роздачу питної води у пляшках та підвезення автоцистерн для інших потреб по всьому місту.

Деніел Едні, державний санітарний лікар: — Воду небезпечно пити. Я навіть сказав би, що нею небезпечно чистити зуби через те, що на станції порушено систему хлорування та дезінфекції.

За словами губернатора Тейта Рівза, у понеділок, 29 серпня головна водоочисна споруда Джексона почала виходити з ладу. Національну гвардію було викликано для допомоги в розповсюдженні бутельованої води, оскільки бригади працюють над відновленням роботи водоочисної станції.

Мешканці різного віку були помічені в чергах довжиною більше милі з аеропорту Хокінс-Філд, щонайменше дві години треба було вистояти лише за один ящик бутельованої води. Очікується, що дефіцит води триватиме «найближчі пару днів», — це за словами мерії.

Лікарні також відчувають нестачу води. Медичний центр Університету Міссісіпі Джексона у вівторок, 30 серпня оприлюднив заяву, в якій говориться, що система кондиціонування повітря в медичному центрі Jackson Medical Mall не працює належним чином, «через занадто низький тиск води, що подають холодильні машини».

Президент Джо Байден був проінформований про кризу з водою в Джексоні, Білий дім «підтримує регулярний контакт із державними та місцевими чиновниками, федеральний уряд готовий запропонувати допомогу», — заявила прессекретар Карін Джин.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *