Торгівля із США приносити Росії понад $1 млрд на місяць усупереч санкціям, – Associated Press

Сполучені Штати запровадили ембарго на імпорт російських енергоресурсів, алмазів, нафти. Але ще сотні інших позицій безперешкодно надходять до американських портів.

За даними агентства, з кінця лютого з РФ до США надійшло понад 3600 партій дерева, металів, гуми та інших товарів – це майже вдвічі менше порівняно з аналогічним періодом 2021 року (близько 6000 поставок).


Найбільші поставки у США


Серед найбільших товарних позицій у російському імпорті США:

дерево (1294 партії),
метали (909 партії),
продовольство (341), нафта та газ (209),
гума (179),
добрива (102),
запчастини (67),
радіоактивні матеріали та амуніція (по 47).


Цілковито заблокувати торгівлю з РФ неможливо

За словами глави Офісу з координації санкцій Державного департаменту США Джима О’Браєна, повністю заблокувати торгівлю з РФ неможливо, оскільки це може негативно вплинути на світову торгівлю. Крім того, у деяких випадках такі санкції більше шкодили б США, аніж РФ.

Ще одна з причин, яку вказує АР, — суперечність із санкціями Британії та ЄС, внаслідок чого виникає плутанина, оскільки вони та США публікують окремі санкційні списки. Як наслідок, принаймні одна російська компанія, що поставляє метал російської оборонної промисловості, досі торгує з американськими та європейськими фірмами.

Деякі російські товари адміністрація Джо Байдена не лише не планує забороняти, а й заохочує купувати — йдеться передусім про хімічні добрива, яких з початку вторгнення РФ в Україну прибуло понад 100 партій. Енергоресурси з РФ до США досі постачаються через те, що деяким компаніям дозволили завершити чинні контракти, перш ніж відмовлятися від російських енергоносіїв.

У деяких випадках митним органам США важко встановити країну походження товару: наприклад, американські компанії продовжують імпортувати нафту з Казахстану через російські порти, навіть якщо вона змішана з російською. Водночас багато американських компаній, — зазначає АР -, вирішують відмовлятися від російських товарів.

Агентство зазначає, що власне двостороння торгівля США та Росії ніколи не була великою, тому більший вплив мають експортні заборони Штатів, насамперед технологічні, а також заморожування активів ЦБ РФ на Заході.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *