Українська православна церква США передала Україні ліків на 210 млн гривень

118 українських лікарень отримають від УПЦ США великий вантаж медикаментів, серед яких антибіотики, ліки для нормалізації тиску, від тахікардії, хвороб коронарної артерії, перев’язувальні матеріали, бандажі, кровоспинні засоби, дитяче харчування, ноші, ходунки, предмети гігієни та інше.

13 липня за сприяння Блаженнішого Митрополита Епіфанія на території Свято-Михайлівського Золотоверхого собору відбулася передача цих медикаментів на загальну суму понад 210 млн гривень від CitiHope, парафії святого Андрія у Вашингтоні та її настоятеля протоієрея Володимира Штеляка (Frv Steliac).

Перша частина допомоги одразу була направлена до Головного військового клінічного госпіталю та Київського міського клінічного госпіталю ветеранів війни. Решта, відповідно до потреб, розподілена між лікарнями: процесом розподілу допомоги займеться Міністерство охорони здоров’я, а доставити їх до місця призначення допоможе Благодійний фонд родини Довгих «Можемо разом».

«Дякуємо Господу, що дає нам можливості та засоби для лікування людських душі й тіла. Ми як Церква робимо все, аби спасати людську душу, а також в міру наших сил допомагаємо і з оздоровленням тіла. Бо у нас, духовенства, і у лікарів спільна місія – зцілити, зберегти та врятувати людину як фізично, так і духовно. Слава Ісусу Христу!», — йдеться на офіційній сторінці Православної Церкви України у Фейсбук.

Українська православна парафія св. Андрія була заснована в 1949 році 65-ма сім’ями біженців з України. У 1986 р. розпочато будівництво церкви в стилі класичного козацького бароко за проєктом архітектора М. Німцева. Покровителем храму є св. Андрій Первозванний. Церква є кафедральним собором, а єпархіальним єпископом є Його Високопреосвященство Митрополит Антоній, Архієпископ Вашингтона і Нью-Йорка. Очолює парафію отець Володимир Стеляк.

Світлини: https://www.facebook.com/Orthodox.in.Ukraine/

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *