Успішність американських школярів знизилася через пандемію

Шкільні проблеми є актуальними для світових країн. У США рівень успішності учнів знизився через пандемію. Німеччина та Польща зіткнулися з гострим дефіцитом кадрів у сфері освіти.

Два роки пандемії позначилися на успішності американських школярів. Географія мала значення: показники з математики впали на вісім пунктів на північному сході, на дев’ять пунктів на середньому заході, на сім пунктів на півдні та на п’ять пунктів на заході США. У приміських школах справи склалися гірше, ніж у міських чи сільських.

Про це свідчать дані Національного центру тестування.


Результати проведених тестів показали, що знання дітей впали до 20-річної давності. Зокрема, такі показники виявили у 15 тисяч учнів для однієї вікової групи: 9-річних дітей, які зазвичай навчаються в третьому або четвертому класі. Більшість із них відстають у математиці.

Це пов’язано з онлайн-навчанням”, — так заявили експерти. Вони попередили, що у майбутніх абітуріентів можуть виникнути труднощі під час вступу до коледжу.

Міністр освіти Мігель Кардона заявив, що результати NAEP висвітлюють досвід останніх двох років у «яскравому світлі», але повинні нагадувати людям про необхідність покращити навчання учнів, підтримати потреби студентів у психічному здоров’ї та інвестувати в педагогів. За словами Кордони, Штати повинні спрямовувати федеральні фонди допомоги «ще більш ефективно та оперативно» на перевірені стратегії, включаючи «високодозоване» репетиторство та позашкільні та літні програми.


Як на навчання вплинув COVID-19

Успішність 9-річних дітей з математики та читання впала до рівня два десятиліття тому.

Соціологи виявили безпрецедентні зміни в навчанні під час іспитів. Середні результати з математики для дев’ятирічних дітей впали на приголомшливі сім пунктів між 2020 і 2022 роками. Це єдине таке зниження з моменту вперше проведеного довгострокового іспиту в 1973 році. А на середню успішність з читання — показник впав на п’ять пунктів.


«Втрачене десятиліття» для академічного прогресу?

Пандемія майже повністю закрила школи по всій країні. Вчителі проводили уроки через Zoom, а учні сиділи вдома, насилу навчаючись онлайн. Ці невдачі можуть мати серйозні наслідки для цілого покоління дітей, які повинні вийти за рамки основ у початковій школі, щоб навчатися далі в коледжі та здобувати фах.

«Це знищило прогрес і посилило нерівність», — говорить професор Хо. «Тепер у нас є багато роботи».

За його оцінками, втрата одного бала на національному іспиті означає приблизно три тижні навчання. Це означає, що найкращий учень, який втратив три бали з математики, теоретично може наздогнати згаяне всього за дев’ять тижнів, тоді як неуспішний учень, який втратив 12 балів, потребує аж 36 тижнів, або майже дев’ять місяців, щоб відновити свої позиції — і він би все ще значно відставав від більш просунутих однолітків.

Федеральний уряд виділив 122 мільярди доларів на допомогу учням у надолуженні пропущених знань, що є найбільшою одноразовою інвестицією в американські школи, принаймні 20 відсотків цих коштів буде витрачено на академічне навчання. Проте деякі школи мають труднощі з найманням вчителів, не кажучи вже про репетиторів, а іншим, можливо, доведеться витратити набагато більше ніж 20 відсотків коштів, щоб усунути великі прогалини в навчальному процесі.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *