У Нью-Йорку оголошено режим НС через мігрантів

Мер найбільшого міста в США Ерік Адамс звернувся до жителів мегаполіса та оголосив про режим НС через великий потік нелегальних мігрантів, які прибувають до міста.

За його словами, місто перебуває у стані кризи. З квітня 2022 року з південних кордонів до притулків було доставлено понад 17 000 осіб. Він зазначив, що більшість із них приїхали з Південної Америки.

Сьогодні я оголошую 30-денний надзвичайний стан у Нью-Йорку і видаю відповідний стан», – каже Адамс.

Як уточнюється, на розв’язання проблеми влада має намір витратити близько 1 млрд доларів до кінця червня 2023 року.

Мер зазначив, що система притулків для безпритульних у місті завантажена на 100%, 42 готелі використовувалися як притулки на випадок непередбачених обставин, нічліг постійно шукають понад 60 000 осіб, майже 20 000 з них – діти. При цьому щодня з Південних Штатів до мегаполіса приїжджають 5-6 автобусів із нелегальними мігрантами без будь-якого погодження чи сповіщення.

Повідомляється, що у 2022 році влада Техасу, Аризони та Флориди стала в масовому порядку відправляти на автобусах до Вашингтона, Нью-Йорка та інших великих міст іноземців, які проникли до Сполучених Штатів після незаконного перетину кордону з Мексикою. У такий спосіб вони протестують проти надмірно м’якої, на їхню думку, міграційної політики президента США Джо Байдена.

Розбіжності між демократами та республіканцями у США щодо проблем іммігрантів мають давню історію, зокрема, передвиборчих та місцевих інтересів. Республіканці звинувачують нинішній федеральний уряд, який контролюють демократи, в тому, що він допустив нелегальний в’їзд іммігрантів через південний кордон країни, а також намагався сприяти врегулюванню кризи шляхом транзиту цих прохачів притулку в райони, де домінує Демократична партія, щоб набрати очки на майбутніх виборах.

З початку поточного року з південних американських штатів Техас, Аризона та Флорида було переправлено по автомагістралі або по повітрю значну кількість нелегальних іммігрантів до Вашингтона, Нью-Йорка, Чикаго та інших міст країни. Мова йде про десятки тисяч осіб.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *