У США винайшли екзоскелетні черевики (+Відео)

У США створили екзоскелетні черевики. Унікальний пристрій може покращити життя тим, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також літнім людям.

Про це повідомляє Metro.

Винахід американських вчених зі Стенфордського університету знижує навантаження на м’язи. Розумні черевики полегшують роботу литкових м’язів, що дозволяє на 9% збільшити швидкість ходьби, витрачаючи набагато менше енергії. Це схоже на те, ніби людина скинула з плечей рюкзак вагою 13 кілограмів.

При ходьбі взуття пружинить і наче відштовхує ногу від землі. Крім того, пристрій здатний підлаштовуватись під особливості ходьби користувача і робити процес ходіння ще легшим.

Патрік Слейд, дослідник:
«Ми всі ходимо по-різному, і нам потрібна індивідуальна допомога, щоб оцінити переваги екзоскелета та відчути легкість при ходьбі».

Кожен пристрій оснащений двигуном, датчиками, акумулятором та мікрокомп’ютером. Пристрій також здатний навчатися. Тобто він підлаштовується під особливості ходьби користувача. У цьому допомагають датчики, які визначають силу та характер роботи різних суглобів. На самонавчання пристрою йде менш як година.

Патрік Слейд, дослідник:
«Цей екзоскелет по суті – звичайне взуття з мотором та тросиком, що має довжину ікри. Двигун намотує трос, щоб допомогти зробити крок».

Дослідники сподіваються, що такими екзоскелетними черевиками зможуть користуватись у всьому світі. Вони будуть відносно недорогими.


Світлини з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *