У США винайшли штучне м’ясо з конопель

Американська компанія Planet Based Foods, що створює рослинні замінники м’яса презентувала дебютну лінію заморожених продуктів для приготування вдома з конопель.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Інноваційний та ефективний виробничий процес Planet Based Foods полягає у використанні насіння коноплі разом з гороховим протеїном і коричневим рисом, щоб максимізувати поживні речовини та вміст клітковини. В результаті виходить смачне конопляне м’ясо, яке крім білка та клітковини містить Омега-3-6-9 жири, але не містить сої, глютену чи ГМО. 

Перший продукт компанії, оригінальний конопляний бургер, було презентовано у закладах Stout Burgers & Beers у Південній Каліфорнії у 2021 році. На основі відгуків споживачів в Planet Based Foods удосконалили рецептуру. 

Компанія презентувала серію з п’яти продуктів харчування. Невдовзі вони з’являться в супермаркетах США. До переліку нових замінників м’яса на основі конопель входять: оригінальний конопляний бургер, південно-західний бургер з зеленим чилі, ковбаса для сніданку, італійський та оригінальний крамбл.

Стартап був заснований у 2019 році колишнім тренером з харчування та маркетологом канабісу Брейліном Девісом, вченим Робертом Девісом і ветераном ресторанного бізнесу Тедом Кешем. Насіння конопель забезпечує більше поживних речовин і білка, ніж більшість бобових та зернових. Для вирощування коноплі потрібно менше води, ніж для традиційних культур. Рослина регенерує ґрунт, не потребує пестицидів, і може успішно рости при високих температурах, що робить її культивацію досить доцільною в умовах змін клімату.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *