У США виявили майже 24 000 випадків зараження віспою мавп

Згідно з останніми даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США /CDC/, станом на понеділок, 19 вересня у країні підтверджено майже 24 000 випадків зараження віспою мавп.

Найбільшу кількість хворих (4656) виявили в Каліфорнії, за нею слідують Нью-Йорк з 3755 випадками та Флорида з 2398.

Віспа мавп рідко призводить до летального результату і в більшості випадків проходить протягом двох-чотирьох тижнів. Всесвітня організація охорони здоров’я оцінює коефіцієнт смертності від 3 до 6 відсотків.

Однак, як заявили в CDC, люди з ослабленим імунітетом з більшою ймовірністю зіткнуться з тяжким захворюванням під час зараження.

Американська медична влада попередила лікарів про неприпустимість надмірного використання єдиного доступного препарату для лікування віспи мавп. Управління з контролю за харчовими продуктами та ліками США відзначило, що противірусний препарат «Тековірімат» дуже вразливий до резистентності. Навіть невелика мутація вірусу може зробити ліки неефективними.

Фахівці CDC зазначають, що віруси постійно еволюціонують, щоб краще заражати людей, попри нові ліки та вакцини.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *