У США назвали кількість прийнятих українських біженців

Представник міністерства внутрішньої безпеки США розповів, скільки українців було прийнято у країні за останні 5 місяців.

Про це повідомляє інфоресурс Axios.

Як заявив чиновник, за низкою програм, включаючи Uniting for Ukraine (Об’єднуючись для України), Сполучені Штати з березня прийняли понад 100 000 українців. Більшість із них мають тимчасовий дозвіл на перебування в США.

У цифрах: майже 47 000 українців в’їхали до Сполучених Штатів за тимчасовими або імміграційними візами. Близько 30 000 прибули через приватне спонсорство, а понад 22 000 прибули через американо-мексиканський кордон. За словами речника відомства, Міністерство внутрішньої безпеки продовжить приймати українців у найближчі тижні та місяці відповідно до зобов’язання президента США Джо Байдена.

Раніше глава пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс заявляв, що США сподіваються, що українські біженці, які опинилися в країні після закінчення війни якнайшвидше повернуться на батьківщину.


Щонайменше 10 мільйонів людей покинули Україну після того, як Росія розпочала своє неспровоковане вторгнення”, — заявили в ООН.

«Змушені тікати від надзвичайних масштабів насильства, вони залишили свої домівки, а часто й сім’ї», – сказав верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

В Україні триває повномасштабна війна з Росією. Багато українців виїжджають до інших міст чи за кордон, потребують медичної чи психологічної допомоги. У нашій спецтемі можна знайти корисні контакти для біженців у США.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *