У США розбився винищувач п’ятого покоління F-35

Неподалік американського міста Солт-Лейк-Сіті (штат Юта) зазнав аварії винищувач п’ятого покоління F-35 Lightning II. Пілот катапультувався.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомляють світові ЗМІ.

Літак розбився наприкінці злітно-посадкової смуги. Пілоту надано допомогу.

Як стверджує спеціалізований портал eurasiantimes.com, на базі давно проводять випробування F-35 в екстремальних умовах та їх відновлення після аварій.

«Це навчання має неоціненне значення не тільки для наших американських збройних сил, але і для наших країн-партнерів, які експлуатують F-35», — сказав старший сержант Ендрю Вілков, інструктор і один із розробників курсу. — На жаль, час від часу трапляються нещасні випадки, які потребують наявності персоналу, належним чином навченим процедурам відновлення і того, як безпечно виконувати ці завдання».

«Причина катастрофи невідома, її буде з’ясовано. Більше інформації буде надано в міру її надходження», – повідомили військові з 388-го винищувального відділення у Twitter.

Як можна переконатися з відео з місця катастрофи, в цьому випадку новітній винищувач США відновити вже не вдасться.


F-35 Lightning II (F-35 «Блискавка II») — ряд малопомітних багатофункціональних винищувачів-бомбардувальників п’ятого покоління, розроблених американською фірмою Lockheed Martin. До 2017 року, після досягнення рівня розвитку ПЗ та БРЕО block 4, F-35 планується озброїти тактичною ядерною бомбою B61. Літак матиме можливість нести два боєприпаси потужністю від 0,3 до 340 кТ у тротиловому еквіваленті на внутрішній підвісці. Спочатку ця вимога була пред’явлена лише до F-35A, чітких відомостей про інші модифікації з цього питання немає. F-35A замінить винищувач F-16 як основний носій тактичної ядерної зброї НАТО.

Тим часом в Lockheed Martin зафіксовано збільшення чистих продажів і чистого прибутку в третьому кварталі 2022 року”, — повідомив американський аерокосмічний і оборонний гігант у вівторок, 18 жовтня.

«Корпорація Lockheed Martin повідомила про чистий обсяг продажів у третьому кварталі 2022 року на рівні 16,6 мільярда доларів США порівняно з 16,0 мільярдами доларів США у третьому кварталі 2021 року. Чистий прибуток у третьому кварталі 2022 року склав 1,8 мільярда доларів США, або 6,71 долара США на акцію, у порівнянні з 614 мільйонів доларів, або 2,21 долара за акцію, у третьому кварталі 2021 року», – йдеться в пресрелізі компанії.

Відповідно до релізу, грошові кошти від операційної діяльності склали 3,1 мільярда доларів США порівняно з 1,9 мільярда доларів США за аналогічний період минулого року, тоді як вільний грошовий потік зріс з 1,6 мільярда доларів США до 2,7 мільярда доларів США у третьому кварталі 2022 року.

Президент і генеральний директор Lockheed Martin Джеймс Тейклет підкреслив здатність компанії інвестувати в нові технології.



Світлини з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *