Алек Болдуїн примирився з рідними загиблої операторки Галини Хатчинс

Зупинені раніше зйомки фільму «Іржа» незабаром відновляться.

Голлівудський актор Алек Болдуїн досяг позасудової угоди з родичами кінооператорки Галини Хатчинс, яку він випадково застрелив під час зйомок вестерну.

Сім’я операторки звинувачувала актора в недбалості, але тепер погодилася відкликати свій позов. Повідомляється, що призупинені зйомки фільму «Іржа» поновляться в січні, а чоловік Галини Хатчинс Метью стане виконавчим продюсером картини.

Умови угоди, досягнутої між сім’єю загиблої та учасниками зйомок, не розголошуються.

Чоловік Галини Хатчинс сказав, що всі сторони визнають, що смерть кінооператорки була нещасним випадком. Він додав, що не планує продовжувати пошуки винних у її смерті. При цьому видання зазначає, що сам Алек Болдуїн досі залишається серед чотирьох фігурантів розслідування поліції штату Нью-Мексико, яких наприкінці жовтня можуть звинуватити у скоєнні кримінального злочину.

Трагедія сталася 22 жовтня 2021 року, коли під час зйомки однієї зі сцен Алек Болдуїн вистрілив із пістолета, який мали зарядити холостими патронами. В результаті загинула оператор Галина Хатчинс і був поранений режисер Джоел Соуза. Зйомки картини припинили.

Хатчинс народилася і виросла в Україні, а в США стала кінооператором, на момент смерті їй було 42 роки. Болдуїн випадково вистрілив їй у груди з реквізитного пістолета, в якому опинився бойовий патрон. Рикошетом у плече було також поранено режисера фільму Джоел Соуза, він вижив.

Актор репетирував сцену, вихоплюючи «Кольт» 45-го калібру та спрямовуючи його у бік камери. Він був упевнений, що револьвер заряджений холостими патронами, оскільки помічник режисера, який передав йому зброю, вигукнув фразу «cold gun» (тобто «холодний пістолет»), що означає зброя безпечна.

Після трагедії виробництво фільму припинили на невизначений термін. Влада штату Нью-Мексико, де проходили зйомки, провела своє розслідування, яке показало, що компанії Rust Movie Productions LLC, яка працювала над фільмом, було відомо про повсюдне недотримання правил безпеки на зйомках, але вона це ігнорувала.

У лютому 2022 року чоловік Галини Хатчинс подав до суду на цю компанію – і на Алека Болдуїна особисто. У позовній заяві було сказано, що загибелі Хатчинс можна було уникнути, якби Болдуїн та інші учасники зйомок не діяли бездумно, а виконували правила техніки безпеки.

Умови нинішньої угоди, яка була досягнута між сім’єю Галини та учасниками зйомок, не розголошуються. Як сказав чоловік Хатчинс, усі сторони визнають, що смерть операторки таки була нещасним випадком.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *