Американець виграв у лотерею понад мільярд доларів

30 липня щасливчик зі штату Іллінойс виграв у лотерею Mega Millions 1,28 мільярда доларів — третій за величиною джекпот в історії США.

Квиток був проданий у Speedy Café Speedway в Дес-Плейнс, штат Іллінойс”, — повідомив Гарольд Мейс, директор лотереї Іллінойсу.

Переможець вгадав п’ять номерів із 70, а також одну контрольну кулю із 25. Виграшними номерами в п’ятничному розіграші були 67, 45, 57, 36 і 13. Приз досяг такого значення, оскільки ніхто не міг вгадати шість чисел протягом 29 розіграшів з 15 квітня. Це другий випадок в історії, коли американець виграв у лотерею понад мільярд доларів.

Ще 26 людей вгадали п’ять номерів, але помилилися у виборі контрольної цифри. Шість із них отримають по два мільйони доларів, а решта – по одному мільйону.

За умовами лотереї переможець отримає всю суму за згодою на тридцятирічну розстрочку. Якщо ж щасливчик віддасть перевагу забрати виграш відразу, його рахунок поповниться на 747 мільйонів доларів. Таємничий переможець має 12 місяців з моменту розіграшу, щоб отримати свій мега-приз, і 60 днів, щоб вибрати грошовий варіант або щорічні виплати.

Оператори заправної станції штату Іллінойс, де був проданий виграшний квиток, отримають «бонус від продажу» в розмірі 500 000 доларів США.

Шанси на виграш джекпоту Mega Millions становлять один до 302,5 мільйонів. Населення США – близько 302 мільйонів. Тобто з погляду теорії ймовірності, якщо кожен американець заповнить один квиток, за умови, що не буде жодного збігу, хтось таки вгадає повний номер.

Найбільший приз на території США було розіграно у лотереї Powerball 13 січня 2016 року. Три переможці в Каліфорнії, Флориді та Теннессі поділили між собою 1,586 мільярда доларів. Другий за величиною приз становив 1,537 мільярда. Його забрав щасливчик із Південної Кароліни 23 жовтня 2018 року.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *