Американські десантники оголосили про готовність увійти до України (+Відео)

Вперше за 80 років Пентагон перекинув до Європи 101 повітряно-десантну дивізію, яка вважається одним з елітних підрозділів армії США.

Наразі 4700 солдатів перебувають у Румунії, за кілька кілометрів від кордону з Україною», — передає CBS. «Орли, що кричать» (“Screaming Eagles” — таке прізвисько має дивізія) беруть участь у навчаннях, однак також заявляють, що прикривають східний фланг НАТО.

Зрозуміло, що російські війська прагнуть відрізати Україну від моря, зайнявши ключові порти — Одесу та Миколаїв. У НАТО це сприймають як загрозу для альянсу. Висадка десанту у Румунії — подія важлива, оскільки відбувається на тлі просування українських військ на анексовану росіянами територію Херсона. Водночас вважається, що росіяни укріпили регіон, щоб не дати ЗСУ його відбити.

«Ми готові захищати кожен дюйм землі НАТО. Ми маємо унікальні можливості, такі як наші засоби повітряного нападу. Ми легка піхота, але знову ж таки, ми використовуємо мобільність для підтримки наших літаків та засобів повітряного нападу», — сказав журналістам заступник командира дивізії Джон Лубас.

Американські військові стверджують, що уважно стежать за бойовими діями на території України та проводять навчання, які повторюють події війни.

«Командири «Орлів, що кричать» неодноразово заявляли CBS News, що вони завжди «готові до бою хоч сьогодні ввечері», і хоча вони знаходяться там, щоб захищати територію НАТО, у разі ескалації бойових дій або нападу на НАТО вони повністю готові перетнути кордон з Україною «, — зазначає телеканал.

Судячи з сюжету новин, американські військові мають намір залишитися в Румунії надовго: вони обладнують гарнізон і місця дислокації.
101-ша повітряно-десантна дивізія — це модульна піхотна дивізія армії Сполучених Штатів, спеціально підготовлена ​​для виконання десантно-штурмових завдань. Загін здобув популярність під час Другої світової війни за участь у битві при Балджі та висадці в Нормандії. 101-ша повітряно-десантна дивізія була двічі перекласифікована під час війни у ​​В’єтнамі, спочатку в аеромобільну, а потім в десантно-штурмову.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *