Американці перекинули у Польщу з Аляски ще шість винищувачів F-22

Військово-повітряні сили США відправили з Аляски шість винищувачів п’ятого покоління F-22 Raptor до Польщі. Такий крок Вашингтон зробив у межах місії з охорони повітряного простору східного флангу НАТО.

Про це в середу, 27 липня, інформує видання Stars and Stripes.

Як зазначається в повідомленні, винищувачі з 90-ї експедиційної винищувальної ескадрильї, яка базується на Алясці, прибули на авіабазу Лейкенхіт до Англії. Далі F-22 вже перебазуються до польського міста Ласк, де дислокується 32-а тактична авіабаза польської авіації. Винищувачі доповнюватимуть місію зі стримування російської агресії на східному фланзі НАТО.

Плани зміцнення обороноздатності в Європі були висунуті на саміті НАТО в Мадриді, де лідери намітили нову стратегію безпеки. Вона серед іншого враховує повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого. Повітряний захист спрямований на додання систем протиракетної оборони наземного та повітряного базування до східних кордонів Альянсу, крім тих, що були розгорнуті там після початку війни в Україні.

Raptor вважається першим американським військовим літаком п’ятого покоління. Він здатний виконувати завдання як «повітря-повітря», так і «повітря-земля», одна година польоту F-22 коштуватиме 60 000 доларів США.

Вартість однієї години польоту американського бомбардувальника-невидимки B-2 ціною 2,2 мільярда доларів становить 130 000 доларів США, а нового F-35 — 70 000 доларів.


Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *