Байден має намір знизити смертність від раку в США вдвічі за 25 років

Президент США Джо Байден оголосив про відновлення боротьби з раком, поставивши за мету знизити смертність від раку вдвічі протягом наступних 25 років.

Про це повідомляє інфоресурс Deutsche Welle.

Як зазначили у виданні, посилюючи ініціативу Cancer Moonshot, яку було розпочато при адміністрації Барака Обами, Байден сподівається викликати такий самий суспільний ентузіазм, як і космічні перегони 1960-х років, під час яких США випередили Радянський Союз і висадили першу людину на Місяць.

«Я вірю, що ми можемо викликати таке ж небажання відкладати, таку ж національну мету, яка послужить для організації та вимірювання кращих наших сил і навичок, щоб покінчити з раком, яким ми його знаємо, і навіть вилікувати рак раз і назавжди», — сказав Байден.

Оголошення Байдена включало новий указ, який дозволяє уряду спрямовувати нове фінансування в біотехнологічну промисловість. У Білому домі не уточнили скільки коштів буде виділено і яким чином, але указ вимагає, щоб усі технології, що фінансуються державою, вироблялися всередині країни.

«Однією з найбільш перспективних технологій є розробка аналізів крові, які обіцяють виявляти кілька видів раку в одному аналізі крові, і ми уявляємо, який вплив це може мати на нашу здатність виявляти рак на ранній стадії», — сказала координатор Білого дому Даніель Карнівал.

Інші нові ініціативи включають створення Агентства передових дослідницьких проєктів у галузі охорони здоров’я, яке шукатиме ліки проти раку, хвороби Альцгеймера, діабету та інших захворювань, а також нове фінансування для молодих учених, які вивчають методи лікування раку.

«Наша мета — перетворити рак зі смертного вироку на хронічне захворювання, з яким люди можуть жити роки», — додав Байден.

Слід зазначити, що рак є причиною смерті номер 2 у США після серцевих захворювань. 2015 року син президента Бо Байден помер від раку мозку у віці 46 років. Незабаром після цього, 2016 року, тодішній президент США Барак Обама доручив Байдену очолити програму Cancer Moonshot.

Програма включала виділення 1,8 мільярда доларів на дослідження раку протягом 7 років, а також федеральні інструменти, які допомагають пацієнтам знайти клінічні випробування, до яких можуть приєднатися.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *