Байден на Генасамблеї ООН: війна в Україні – це війна однієї людини

Президент США Джо Байден виступив на 77-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку. Свою промову він розпочав із вторгнення РФ в Україну.

Насамперед американський президент підкреслив, що вважає цей конфлікт «війною однієї людини – президента Росії Володимира Путіна».

При цьому Байден звинуватив РФ у безсоромних порушеннях основних засад статуту ООН:

1. Ядерна загроза на адресу Європи.

2. Спроби анексувати частини України через фіктивні референдуми.

3. Безпідставне та неспровоковане вторгнення до сусідньої країни.


«Говорімо відверто. Постійний член Ради Безпеки ООН намагається стерти суверенну державу з карти світу. Ніхто не загрожував Росії, і ніхто, окрім Росії, не прагнув війни», — сказав Байден і закликав членів ООН об’єднатися проти російської агресії.

Байден нагадав про масові поховання мирних громадян, виявлених на звільнених територіях України та заявив, що ця війна спрямована на знищення України як суверенної держави, а нації українців як народу.

«Ким би ви не були, де б ви не жили, у що б ви не вірили, від цього у вас має стигнути кров. Ось чому представники 141 країни в Генеральній Асамблеї зібралися разом, щоб беззастережно засудити війну РФ проти України», — сказав Байден.

Він запевнив, що США й надалі допомагатимуть Україні, бо ця країна має ті самі права, що й будь-яка інша суверенна нація. «Ми будемо солідарні з Україною, ми будемо солідарні проти російської агресії, і крапка», — додав Байден.

У своєму виступі президент США торкнувся інших регіональних конфліктів. Зокрема, Байден сказав, що Сполучені Штати прагнуть забезпечити безпеку Ізраїлю і не дозволять Ірану мати ядерну зброю. Він також виступив за вирішення арабо-ізраїльського конфлікту на основі принципу «дві держави для двох народів».



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *