Байден Путіну про ядерну атаку: «Не роби! Не роби! Не роби!» (+Відео)

Байден тричі застеріг Путіна від застосування ядерної та хімічної зброї в Україні. В США пророкують запеклі бої в Україні й що війна затягнеться.

У програмі «60 хвилин» на каналі CBS президент США Джо Байден пригрозив Росії наслідками у разі застосування тактичної ядерної чи хімічної зброї в Україні.

Говорячи про нещодавні бойові успіхи України, ведучий програми — журналіст Скотт Пеллі попросив президента прокоментувати можливі небезпеки, які можна очікувати.

«Успіхи України на полі бою все глибше заганяють президента РФ в кут, — сказав Пеллі Байдену. — І мені цікаво, пане президенте, що б ви сказали йому, якби він розглядав можливість застосування хімічної або тактичної ядерної зброї ?»

«Не треба! Не треба! Не треба! — тричі відповів Байден. — Це змінить вигляд війни, як ніщо раніше з часів Другої світової». (Слово «Don’t!», тричі сказане Байденом, також можна перекласти як «Не роби!»).

Коли ведучий запитав, які будуть наслідки, якщо Кремль таки перейде цю межу, Джо Байден відповів, що вони обов’язково будуть, а їхня сила залежатиме від ступеня безвідповідальності російського президента.

«Ви думаєте, я б вам сказав, якби точно знав, що це буде… Звичайно, я вам не скажу, — відповів Байден. — Це матиме наслідки. Вони стануть ще більшими ізгоями у цьому світі, ніж коли-небудь раніше. І залежно від масштабів того, що вони зроблять, ми визначимо, якою буде наша відповідь».

Раніше, 16 вересня, президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму до 600 мільйонів доларів. У Пентагоні уточнили, що до пакета увійдуть боєприпаси до ракетних систем HIMARS, системи нічного бачення, обладнання для розмінування, 105-міліметрові та 155-міліметрові артилерійські снаряди та інші боєприпаси.

США: «Війна в Україні затягнеться

В адміністрації Білого дому вважають, що війна в Україні затягнеться на багато місяців. Попри разючі успіхи ЗСУ у Харківській області, запеклі бої йтимуть щонайменше до кінця осені», — пише газета The Washington Post з посиланням на представників Держдепартаменту.

За їхніми словами, Україна та Росія спробують покращити свої позиції до настання зими, яка ускладнить логістику та військові дії. Під час контрнаступу на північному сході країни Збройні сили України довели, що здатні повертати захоплені території, але не можна недооцінювати серйозні військові ресурси РФ.

«У них є значна кількість техніки, озброєнь та боєприпасів на окупованих територіях, не кажучи вже про те, що у них є в Росії на складах. І тому це далеко не кінець війні, попри поступ ЗСУ», — пояснив один зі співрозмовників видання.

На думку Вашингтона, подальший розвиток війни матиме «нелінійну траєкторію», а взимку Кремль переоснастить свою «виснажену та деморалізовану армію для нової кампанії, щоб знову вдарити з усією потужністю».

У зв’язку з такими прогнозами США обережно розширюють список зброї для України, постачаючи Києву лише ті види озброєння, які мають забезпечити просування на полі бою. На думку газети, Пентагон все ще побоюється переростання війни в України у масштабнішу світову війну.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *