Виконавчий директор компанії Moderna: «Робити щеплення проти COVID-19 доведеться щороку»

Генеральний директор компанії Moderna Стефан Бансель заявив, що його компанія планує створити комбіноване сезонне щеплення проти COVID-19 та грипу.

Про це йдеться в інтерв’ю CNN Business Wednesday.

«Таким чином, у людей не виникатиме проблем із виконанням вимог, якщо їм не хочеться робити по дві-три дози взимку проти різних хвороб. Вони зможуть зробити один «бустер», який захистить як від коронавірусу, так і від грипу, а також від захворювань, що викликаються РСВ», — сказав Бансель.

На питання, коли може з’явитися такий «бустер», голова компанії Moderna відповів, що «восени 2023 року«. Бансель вважає, що пандемія Covid-19 допомогла компанії отримати десятки мільярдів доларів доходу та створити бізнес на більш ніж 70 ринках у всьому світі.

Генеральний директор компанії Pfizer Альберт Бурла погодився з головою компанії Moderna у тому, що щорічна вакцинація проти COVID-19 найближчими роками стане частиною нашого життя.

«Після повної вакцинації трьома дозами потрібно буде робити ревакцинацію однією дозою раз на рік. Людям зі зниженим імунітетом, можливо, потрібно щеплюватися кожні чотири місяці», — додав він.

За оцінкою представників коаліції People’s Vaccine Alliance, за 2021 рік компанії-виробники вакцин Pfizer, BioNTech та Moderna заробили до $34 млрд.


Наступні великі відкриття

Компанія розробляє понад 40 продуктів і планує продовжити життя після пандемії Covid-19″, — сказав Бансель. І Moderna прагне наздогнати закордонних конкурентів. Інвестиції коштуватимуть «десятки мільйонів доларів» і включатимуть сотні нових працівників.

На додаток до оновленої щорічної вакцинації, компанія продовжує розробку персоналізованої вакцини проти раку, нові клінічні дані щодо якої будуть опубліковані пізніше цього року. Бансель сказав, що продукт може бути схвалений приблизно через 2 роки, якщо все піде добре. Moderna займається також розробкою мРНК вакцин проти вірусу простого герпесу (ВПГ), вірусу вітряної віспи (ВВВ) для зниження захворюваності на оперізуючий лишай.

Компанія також вивчає потенційну ін’єкцію від віспи мавп. Про це компанія повідомила у Твіттер-аккаунті.

Компанія також нещодавно підписала виробничі угоди в Сполученому Королівстві, Південній Кореї та Австралії та сподівається відкрити ще один чи два заводи у Південно-Східній, чи Північній Азії.
Бансель сказав, що нові потужності будуть мати вирішальне значення для адаптації її продуктів до різних штамів хвороб, які розвиваються у всьому світі.

Канада схвалила COVID-вакцину Moderna для вакцинації немовлят

Канада авторизувала застосування вакцини Moderna для вакцинації проти коронавірусу дітей віком від шести місяців. Про це заявили у департаменті охорони здоров’я Канади.

“Департамент здоров’я Канади дозволив використовувати COVID-вакцину Moderna Spikevax для вакцинування дітей віком від шести місяців до 5 років”, — йдеться у заяві. Зазначається, що це перша COVID-вакцина, затверджена в Канаді до використання у цій віковій групі.

“Після детального та незалежного наукового аналізу даних, департамент вирішив, що переваги використання цієї вакцини серед дітей віком 6 місяців — 5 років переважають ризики”, — зазначили у відомстві.

Уточнюється, що для досягнення максимального рівня захисту від COVID-19 немовлятам слід робити два щеплення цією вакциною з перервою у чотири тижні. Обсяг дози має бути вчетверо меншим, ніж для дорослих.

У відомстві додали, що під час клінічних випробувань вакцини у наймолодшій віковій групі жодних серйозних побічних ефектів виявлено не було. Як повідомлялося, COVID-щеплення для дітей віком від 6 років було затверджено у Канаді ще у травня цього року.




Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *