В День Незалежності новий пакет військової допомоги Україні на $3 мільярди

Associated Press повідомляє з посиланням на джерела в адміністрації Джо Байдена, що 24 серпня, в День Незалежності України президент США схвалить новий пакет військової допомоги, найбільший в історії до цього часу, приблизно на $3 мільярди.

Ці гроші будуть взяті з бюджету Ukraine Security Assistance Initiative (USAI — Ініціатива Допомоги Україні у галузі Безпеки), що означає, що вони будуть використані на замовлення та закупівлю зброї для потреб ЗСУ у компаній-виробників, а також на навчання військовослужбовців ЗСУ поза межами України. А це своєю чергою означає, що головна мета цього пакету — забезпечення середньострокових та довгострокових потреб ЗСУ.

Це буде також суттєвим кроком у поступовому переході ЗСУ на озброєння, яке використовується країнами НАТО.

За словами офіційних осіб, знайомих із цим питанням кошти підуть на фінансування контрактів на безпілотники, зброю та інше обладнання, яке може вийти на фронт протягом року чи двох. На відміну від більшості попередніх пакетів, нове фінансування в основному спрямоване на те, щоб допомогти Україні забезпечити її середньо- та довгострокову оборонну позицію.

Новий пакет має на меті запевнити українських посадовців у тому, що Сполучені Штати мають намір продовжувати свою підтримку, попри повсякденні розбіжності з українською владою», — сказали американські чиновники.

На сьогодні США надали Україні близько 10,6 мільярда доларів військової допомоги з початку правління адміністрації Байдена, включаючи 19 пакетів зброї, взятих безпосередньо зі складів Міністерства оборони з серпня 2021 року.

Лідери оборони США також розглядають плани, які розширять навчання українських військ за межами їхньої країни, а також навчання військових на східному та південному флангах Європи, які відчувають найбільшу загрозу з боку ймовірної агресії Росії.

Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “В День Незалежності новий пакет військової допомоги Україні на $3 мільярди

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *