В Каліфорнії до 2035 року заборонять бензинові та дизельні авто

Каліфорнія в четвер, 25 серпня схвалила правила, що забороняють продаж нових автомобілів і вантажівок з двигуном внутрішнього згоряння. Ця дія спрямована на повний перехід країни на електромобілі вже в найближчому майбутньому.

Автомобільна промисловість в США значно збільшила обсяг продажу електромобілів

Закон президента Байдена про зниження інфляції вимагає, щоб принаймні 50% акумулятора електромобіля вироблялося в США, щоб мати право на федеральну знижку. Члени CARB проголосували за офіційне прийняття правил на зустрічі в четвер у Сакраменто”, — пише The Wall Street Journal.

Хоча продажі електромобілів все ще становлять лише близько 6% продажів нових автомобілів у США, у другому кварталі в Каліфорнії вони перевищили 16%. Однак, групи лобістів автомобільної промисловості попереджають, що ціль залишається надзвичайно важкою для досягнення через багато факторів, включаючи низьку розбудову мереж зарядки електромобілів і наявність сировини, необхідної для виробництва акумуляторів.

«Це складні, взаємопов’язані та глобальні проблеми, які знаходяться поза контролем CARB та автомобільної промисловості», — сказав Джон Боззелла, президент Альянсу автомобільних інновацій.

Правила, які застосовуються до продажу нових автомобілів, пікапів і позашляховиків, встановлюють щорічні порогові значення частки автомобілів з нульовим рівнем викидів, які автовиробники повинні продавати в штаті щороку, починаючи з 35% у 2026 році та збільшуючи до 68 % до 2030 модельного року автомобіля та 100 % до 2035.

У четвер компанія Ford Motor Co. заявила, що підняла ціну на свій позашляховик Mustang Mach-E на 3000 доларів до 8000 доларів.

GM, найбільший автовиробник за обсягом продажів у США, наприкінці 2020 року поставив таку саму ціль до 2035 року щодо припинення продажів майже всіх своїх автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. У четвер GM підтвердив цей план і заявив, що поділяє бачення Каліфорнії повністю електричного майбутнього.

Компанія Dodge оголосила про плани припинити виробництво масл-карів Challenger і Charger, що працюють на газі, оскільки вона здійснює перехід на електромобілі.

Volkswagen AG і Toyota Motor Corp. заявили, що до цього часу мають на меті продавати в Європі лише автомобілі з нульовим рівнем викидів, а також інвестують значні кошти в заводи з виробництва акумуляторів та електромобілів у Північній Америці. Toyota заявила в листі до штату, що визнає повноваження штату Каліфорнія в цьому питанні.

Сімнадцять інших штатів, на які припадає приблизно 30% продажів нових автомобілів у країні, скопіювали каліфорнійські норми викидів автомобілів, які діяли в травні, згідно з CARB, і можуть прийняти нові правила для електромобілів вже найближчим часом.

Положення вплине лише на продажі нових автомобілів і лише на виробників, а не на дилерські центри. Традиційні транспортні засоби внутрішнього згоряння залишаться легальними для володіння та керування після 2035 року, а нові моделі можна буде продавати до 2035 року.

Правила також вимагатимуть від виробників автомобілів дотримуватись вимог щодо довговічності та гарантії щодо ресурсу батареї, запасу ходу та компонентів трансмісії. Наприклад, до 2035 року продані нові транспортні засоби з нульовим рівнем викидів повинні зберігати 80% запасу ходу на електричному ходу протягом мінімум 10 років або 150 000 миль. Крім того, виробники можуть отримати додаткові кредити, якщо вони пропонуватимуть недорогі транспортні засоби з нульовим рівнем викидів, доступні для домогосподарств нижчого та середнього класу, або якщо вони нададуть програми спільного використання автомобілів зі знижками на купівлю.

Заборона дизельних автівок допоможе штату уникнути величезної кількості викидів парникових газів, що еквівалентно приблизно 915 мільйонам барелів нафти між 2026 і 2040 роками.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *