В Україні загинув ще один американський доброволець

На Луганському напрямі загинув американський військовий Дейн Партридж, який воював за ЗСУ. У Держдепартаменті США підтвердили смерть ветерана і батька п’ятьох дітей.

Американець, 34-річний Дейн Партридж із позивним Птах, загинув через травми шиї та головного мозку, — пишуть його рідні, зокрема сестра загиблого Jenny Partridge Corry.

Чоловік прибув до України зі штату Айдахо 27 квітня. У ході боїв у Сіверськодонецьку отримав осколкове поранення в голову, внаслідок чого отримав серйозну черепно-мозкову травму від уламків, його ввели в кому, але його мозок помер, — сказано у публікації WP. Партридж перебував на системі життєзабезпечення, але помер у вівторок, 11 жовтня.

Партридж служив піхотинцем в Іраку протягом 15 місяців з 2007 по 2009 рік.

Ми підтримуємо контакт із сім’єю та надаємо всю необхідну допомогу. Подробиці, крім того, що він загинув у районі Донбасу, не наводяться з інтересів захисту приватної інформації сім’ї», – повідомили у Держдепі.

Наразі немає офіційних даних про американських бійців-добровольців в Україні чи тих, хто там загинув. Водночас офіційний представник посольства України у Вашингтоні повідомив The Post у березні, що близько 4000 осіб висловили інтерес до новоствореного Міжнародного легіону оборони України.

Дейн Партрідж народився в Німеччині в 1988 році в родині гуманітарного працівника Червоного Хреста та військовослужбовця ВПС США. Коли йому було 3 роки, сім’я переїхала на базу ВПС Альтус в Оклахомі. Пізніше вони переїхали до Рексбурга, штат Айдахо. Партрідж з юних років захопився ідеєю служби в армії.

«Єдине, що він знав, коли підріс, — це бронежилети, М-16, сторожові собаки та спостереження за навчаннями НАТО. Це був його світ, і він ніколи не покидав його», — розповіла його мати Террі Хепворт.

Невдовзі після закінчення середньої школи Дейн вирішив піти в армію. Він служив баштовим навідником і водієм бронетехніки в Багдаді під час війни в Іраку. У квітні 2022 року Партрідж записався воювати в Міжнародний легіон оборони України. Його сестра, Дженні Коррі, розповіла, що він відчув духовне покликання приєднатися до українців, які воюють за свою свободу.

Партрідж вирішив продовжувати воювати навіть після того, як цього літа отримав осколкове поранення.

«Він зробив те, на що мало хто з нас готовий — просто зібрав речі й поїхав. Він завжди був готовий допомогти. Він був працьовитим і, звичайно, дбав про свою сім’ю», — сказав його батько.

У нього крім батьків та сестри залишилися дружина та п’ятеро дітей — віком від 2 до 15 років. Вони змогли попрощатися з Партриджем за допомогою відеодзвінка, останній раз побачивши його ще живого, але в комі.



Це не перший американець, що загинув боронячи свободу України:

Два американці, канадець і швед загинули на Донбасі, воюючи за Україну

Під час бойових дій в Україні загинув громадянин США Стівен Забельський

Раніше повідомлялося про загибель в Україні громадянина США Віллі Джозефа Кенселла. Віллі Джозеф Канселл, 22-річний колишній морський піхотинець США, був убитий в Україні у квітні. Він був першим американцем, про смерть якого офіційно повідомили органи влади.

Світлини з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *