В NASA вибрали місця для висадження астронавтів на Місяці у 2025 році

NASA вибрало 13 можливих місць для першого висадження американських астронавтів на Місяць в рамках програми «Артеміда», запланованого на 2025 рік.

Усі вони розташовані неподалік від південного полюса Місяця», — повідомляється на сайті агентства.

Вибираючи майданчики для висадження астронавтів, у NASA керувались кількома критеріями: вони мали бути добре освітленими, достатньо рівними та мати хороший зв’язок з Землею. Розмір кожного майданчика – 15 на 15 кілометрів, водночас зона висадження в них буде радіусом 100 метрів.

Остаточний вибір зроблять після офіційного затвердження дати старту «Артеміди-3».

На 29 вересня заплановано старт першої місії програми «Артеміда», метою якої є постійна присутність людини на Місяці й біля нього до кінця 2020-х років.

NASA готується до Artemis 1 вже кілька місяців. Агентство розгорнуло комплекс SLS-Orion на стартовому комплексі 39B у Космічному центрі Кеннеді (KSC) у Флориді ще в середині березня.

У рамках «Артеміди-1» ракета SLS виведе до Місяця космічний корабель нового покоління «Оріон». Після безпілотного випробувального польоту «Оріон» має повернутися на Землю та приземлитися з парашутом в океан.


Світлина з відкритих джерел NASA

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “В NASA вибрали місця для висадження астронавтів на Місяці у 2025 році

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *