«Гра з вогнем»: прибуття делегації конгресменів США на острів

У МЗС Тайваню повідомили про прибуття делегації конгресменів США на острів.

Делегація американських конгресменів, яку очолює сенатор Ед Марки, прибула до Тайваню. Про це повідомили у МЗС острова.

Повідомляється, що до делегації увійшли 5 політиків, які представляють дві основні американські партії. Під час дводенного візиту у конгресменів заплановано зустріч із головою тайванської адміністрації Цай Інвень, банкет від імені керівника зовнішньополітичного відомства Джозефа У, а також відвідування законодавчого парламенту.

Наголошується, що в ході зустрічі сторони мають намір обговорити двосторонні американо-тайванські відносини, а також питання регіональної безпеки, торгівлі та інвестицій. Раніше глава адміністрації Тайваню Цай Інвень заявила, що загроза застосування сили Китаю не зменшилася.

Нагадаємо, загострення ситуації навколо Тайваню сталося через візит на острів спікера палати представників США Ненсі Пелосі на початку серпня. Після цього Китай провів найбільші в історії військові навчання навколо Тайваню. Крім того, КНР заморозила ключові канали комунікації з Вашингтоном, якими вівся в тому числі військовий діалог на високому рівні.

Глава уряду Тайваню Су Чженьчан заявив, що Китай шляхом навчань навколо острова «нахабно» використав власні збройні сили для порушення регіональної стабільності та миру.

В Китаї різко відреагували на візит делегації США до Тайваню


Спеціальний представник уряду Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяомін у своєму Twitter-аккаунті різко відреагував на візит делегації Конгресу США до Тайваню.

Лю Сяомін назвав візит делегації зі США на Тайвань «небезпечним ходом» та «грою з вогнем».

«І ті, хто грає з вогнем, загинуть від нього. Ми закликаємо відповідні країни твердо дотримуватись принципу «одного Китаю», належним чином розв’язувати питання, пов’язані з Тайванем, припинити втручання у внутрішні справи Китаю».

Сяомін закликав США припинити вести подвійну гру і вжити реальних дій, щоб виконати своє зобов’язання не підтримувати «незалежність Тайваню».

«Прагнення до незалежності при іноземній підтримці ні до чого не приведе, а використання тайванського питання для стримування Китаю приречене на провал. Будь-яка особа або сила, які намагаються втрутитися у внутрішні справи Китаю і перешкодити возз’єднанню Китаю, виявляться на шляху зіткнення з великою сталевою стіною в більш ніж 1,4 мільярда китайців».

Раніше делегація американських конгресменів, яку очолює сенатор Ед Марки, прибула до Тайваню. Наголошується, що в ході зустрічі сторони мають намір обговорити двосторонні американо-тайванські відносини, а також питання регіональної безпеки, торгівлі та інвестицій.


Світлина: twitter/@MOFA_Taiwan

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “«Гра з вогнем»: прибуття делегації конгресменів США на острів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *