Два американці, канадець і швед загинули на Донбасі, воюючи за Україну

Всі четверо іноземців входили до складу сил спеціального призначення Територіальної оборони Збройних сил України. Їхній підрозділ базується поблизу Сіверська, міста на сході Донецької області.

Як розповів один з українських командирів Руслан Мірошниченко, двох американців, канадця і громадянина Швеції було вбито минулого тижня — російський танк відкрив по них вогонь під час багатогодинного бою на передовій.

Намагаючись сповільнити просування російської армії, підрозділи стримували наступ біля села Григорівка, що за дві милі на північний схід від Сіверська. Там, за словами Мірошниченка, «хлопцям було поставлене завдання зайняти вогневі позиції» та розчистити яр, де рашистські сили відпрацьовували переправу через річку.

«Вони зробили це успішно. Але наприкінці завдання потрапили в засідку російських танків», – сказав Мірошниченко. «Перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едвард, Еміль і Браян спробували допомогти Люку, надати першу допомогу та евакуювати його. Потім другий снаряд убив їх усіх».

«Делікатність, почуття гумору, виховання, і сміливість, це все я про тебе пам’ятатиму, дорогий мій красень Еміле! Спочивай». — Ruslan Miroshnichenko.

Давній друг Люка Луцишина, 29-річний Корі Мессімер із Міртл-Біч, штат Південна Кароліна підтвердив журналістам NYT, що сім’ї його друга повідомили про загибель 31-річного Люка в бою. Відомо, що бабуся загиблого родом з України. Відомо також, що загибель громадянина США була підтверджена у Державному департаменті у п’ятницю, 22 липня. у п’ятницю, але жодної додаткової інформації про їхні особи чи обставини смерті не було надано, посилаючись на повагу до їхніх родин.

«Інтелігент, аристократ за духом та манерами, цінностями та високістю духа. Наш Едвард.Твоя книга Марка Аврелія їде до батьків…» — Ruslan Miroshnichenko.



За словами Месімера, Луцишин вважав за обов’язок воювати в Україні. Луцишин пішов добровольцем без попереднього військового досвіду, що викликало занепокоєння в його рідних та близьких. Після того, як він прибув до України у квітні, розповідав про те, що їм на передовій не вистачає запасів і що їх обстрілюють з важкої артилерії”, — згадує друг загиблого.


Світлини: Ruslan Miroshnichenko/Facebook

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

1 thought на “Два американці, канадець і швед загинули на Донбасі, воюючи за Україну

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *