День виведення американських військ зробили державним святом в Афганістані

31 серпня в країні об’явили вихідним днем.

31 серпня в Афганістані офіційно зробили державним святом та вихідним днем. У цей день рік тому, у 2021 році країну покинув останній американський військовий.

Про це повідомляє The Khaama Press.

США домовилися з рухом «Талібан» про виведення американських військ з Афганістану ще наприкінці лютого 2020 року. Таліби своєю чергою обіцяли не допускати розгортання діяльності екстремістських угруповань у своїй зоні контролю.

На початку 2021 року в країні залишалося лише 2 500 американських військових – найнижча за 20 років. 15 серпня того ж року таліби захопили Кабул та резиденцію президента, президент Ашраф Гані втік за кордон.

Коли 31 серпня 2021 року літак з американським генералом Крісом Донаг’ю залишив повітряний простір Афганістану, таліби влаштували святковий феєрверк над кабульським аеропортом.



Світлина з відкритих джерел

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *