До Києва прибула глава USAID — Агентства США з міжнародного розвитку

Глава Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер приїхала з візитом до Києва, де повідомила, що США виділять Україні $55 млн для підготовки до зими. 

Про це вона написала 6 жовтня у Twitter.

«Я щойно приїхала в Київ. Це критичний момент для українського народу, оскільки він захищає свою свободу від жорстоких нападів, звільняє окуповані землі, готується до зими та зміцнює демократичні інститути та верховенство закону. USAID зараз і завжди з Україною», – написала вона.

Як заявили в USAID Україна, мета візиту Пауер – підтвердити підтримку, яку уряд США надає Україні та українському народові. Свою колегу в Києві зустріла посол Брінк. 

«Під час свого перебування в Києві Пауер проведе зустрічі з партнерами з боку органів влади України, журналістами, аграрниками, молодими підприємцями, працівниками енергетичного сектору. Головною темою цих зустрічей стане те, як допомога USAID може забезпечити українцям подальшу підтримку під час розпочатої Росією брутальної війни», – ідеться в заяві.

В столиці України Саманта Пауер мала нагоду побачити міжнародну допомогу у дії, коли разом із Київським міським головою Віталієм Кличком завітала до місцевої гімназії, яка знову отримала доступ до тепла завдяки USAID.

Перебуваючи в Україні, Пауер сьогодні оголосила про те, що USAID надасть 55 млн дол. США для підготовки інфраструктури теплопостачання країни до зими під час розв’язаної Росією брутальної війни. Ця допомога забезпечить ремонт і технічне обслуговування труб та обладнання, яке постачає газ до осель українців, закладів медицини та освіти, а також підприємств у всіх регіонах країни.


Близько 7 млн українців у 19 областях країни відчують допомогу з боку USAID. USAID також надасть електрогенератори, альтернативні джерела палива для лікарень, центрів перебування внутрішньо переміщених осіб та прихистку соціально вразливих громадян, що дозволить забезпечити тепло у приміщеннях протягом зими. При наданні допомоги першочергова увага приділятиметься тим регіонам, які найбільше потерпіли від повномасштабного путінського вторгнення в Україну – до яких належать Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.
Читайте повний текст в пресрелізі: https://bit.ly/3rGFU0R

Світлина: USAID Ukraine – «USAID Україна» / Facebook

News Reporter
У медіа з 2017 року. Писала для https://inpoland.net.pl/. Слідкую за подіями у світі від технологій до економічних і соціальних процесів, суспільно-політичного життя та геополітичної ситуації. Закінчила ЛНУ ім. Івана Франка за спеціальністю історія. Зараз у Львові, 7 років жила у Варшаві. Люблю книги, кіно, активний відпочинок та свою роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *